Gemeente Helmond


---

Onthulling plaquette nieuwe Beatrixboom in Stiphout

Ter ere van het 25-jarige ambtsjubileum van Hare Majesteit Koningin Beatrix wordt een plaquette geplaatst bij de koningslinde (Tillia europea Palida) die speciaal voor dit jubileum in de Helmondse wjik Stiphout is geplant.

De onthulling hiervan gebeurt op woensdag 21 december 2005 om 10.30 uur.

De locatie is het grasveld tussen de Claassensstraat en de Van der Weijdenstraat in de nabijheid van basisschool De Lindt. De onthulling gebeurt door burgemeester Jacobs, wethouder Van den Heuvel en kinderen van basisschool De Lindt.

Koningslinden worden geplant bij bijzondere gelegenheden, die verbonden zijn met het koninklijk huis. Deze koningslinde is geplant ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van koningin Beatrix, dat dit jaar gevierd is. Het gaat om een jonge boom die onder optimale omstandigheden 800 tot 1500 jaar oud kan worden.

Tweede Beatrixboom
Het is niet de eerste Beatrixboom die in Helmond staat. Eerder is in 1988 bij gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de koningin een Beatrixboom geplant bij t Speelhuis. In verband met de aanleg van het Speelhuisplein is deze boom in het midden van de jaren negentig verplant naar het voorterrein van het stadskantoor.
---

| |