Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Delft, 9 december 2005

Expositie in Bacinol: Architect Erick van Egeraat 'The Value of Beauty'

Vanaf woensdag 21 december is een overzichtstentoonstelling van meer dan 25 projecten van het bureau (EEA) Erick van Egeraat associated architects te zien bij Stichting BacinolEXPO in Delft. Foto's, artist impressions en audiovisueel materiaal geven de bezoeker een indruk van het innovatieve karakter van de ontwerpen van het bureau.

Erick van Egeraat studeerde in de jaren zeventig Bouwkunde aan de TU Delft. Hij was één van de oprichters van het Delftse architectenbureau Mecanoo, het bureau dat in de jaren negentig onder meer tekende voor het ontwerp van de bijzondere TU Delft bibliotheek. Tien jaar geleden startte Erick van Egeraat zijn eigen bureau in Rotterdam. Het bureau groeide uit tot een internationaal opererend architectenbureau met 100 medewerkers verspreid over vestigingen in Rotterdam, London, Budapest, Praag en Moskou. De portefeuille van internationale projecten beslaat zowel utiliteits-, woning-, interieur- als stedenbouw met als voorbeelden het stadhuis van Alphen aan den Rijn, de Inholland Hogeschool Rotterdam, het poppodium Mezz in Breda, de Nederlandse ambassade in Warschau en het nieuwe hoofdkantoor van de ING in Budapest. Toegespitst, toepasselijk en onbevangen zijn de kenmerken van EEA in haar architectuur, research en aanverwante studies.

'Het doel is niet te verklaren maar te relateren - niet te beschouwen maar te verleiden - niet te irriteren maar te overtuigen en verrassen.' (Erick van Egeraat)

Lezingen
In het kader van de tentoonstelling worden twee lezingen georganiseerd. Architect Erick van Egeraat spreekt op donderdag 12 januari 2006 om 20:00 uur over de waarde van schoonheid in de architectuur. Hieraan voorafgaand, op donderdag 22 december 2005 om 20:00 uur geeft journalist Bernard Hulsman van het NRC Handelsblad een lezing over 'Erick van Egeraat, koning van de architectuurmode'. De lezingen vinden plaats bij Stichting BacinolEXPO, Wateringsevest 38 in Delft. De toegangsprijs voor beide lezingen bedraagt E 2,50. Men dient zich vooraf aan te melden via EEA@bacinolexpo.nl o.v.v. ' Hulsman' en/of 'Egeraat'.

De expositie 'The Value of Beauty' is te bezichtigen vanaf 21 december 2005 t/m 15 januari 2006. De expositie is geopend elke woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur, gratis entree. Locatie: BacinolEXPO - Wateringsevest 38 te Delft. Voor meer informatie www.bacinolexpo.nl.



Ingezonden persbericht