Provincie Utrecht

Veenendaal-oost: de plek van je leven

14-12-2005 -

Gemeente neemt regie over van provincie

Op woensdag 21 december 2005 ondertekenen Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost, Patrimonium woonstichting, gemeente Veenendaal en de provincie Utrecht tijdens een feestelijk kerstontbijt een overeenkomst Nieuw Wonen. In de overeenkomst wordt de uitwerking van de levensloopbestendige nieuwbouwwijk Veenendaal-oost vastgelegd. De Provincie Utrecht heeft tot de oplevering van het ontwerp voor een levensloopbestendige wijk de regie gevoerd. Na ondertekening van de overeenkomst zijn de gemeente Veenendaal en de lokale partners aan zet om het ontwerp tot uitvoering te brengen. De provincie zal nog wel betrokken blijven en op onderdelen ondersteunen.

In de wijk Veenendaal-oost zullen vanaf 2008 mensen in willekeurig welke levensfase, ongeacht levensomstandigheden, samenstelling van het huishouden en culturele achtergrond, prettig kunnen wonen met alle benodigde voorzieningen op redelijke afstand voorhanden.

Nieuw Wonen
De ontwikkeling van de levensloopbestendige wijk Veenendaal-oost is onderdeel van het provinciale Agenda 2010-project Nieuw Wonen. Met Nieuw Wonen stimuleert de provincie Utrecht de ontwikkeling en verspreiding van kennis op het gebied van levensloopbestendig bouwen of herstructureren. Het lijkt zo vanzelfsprekend: een wijk waar mensen van alle leeftijden en leefstijlen prettig wonen en leven. Toch komt het niet vaak voor dat buurten de goede mix van woningen, voorzieningen en atmosfeer hebben. In Veenendaal willen provincie en gemeente samen met maatschappelijke organisaties en woningcorporaties vanaf de eerste tekening samen werken aan een levensloopbestendige wijk.

Woonwensen
De ondertekening van de overeenkomst vindt plaats aan de Spitsbergenweg op de plek waar binnen twee jaar de wijk zal gaan verrijzen. Nu nog een weiland, straks een woonwijk. Tijdens de bijeenkomst wordt de aanwezigen de kans geboden hun wens ten aanzien van een levensloopbestendige wijk kenbaar te maken. Bewoners van Veenendaal werden al eerder via een advertentie opgeroepen hun wens in te sturen. De tot op heden ingestuurde wensen lopen uiteen van meer speelgelegenheid voor kinderen tot flexibele woningen die aangepast kunnen worden aan de levensfase. De wensen worden zo veel als mogelijk meegenomen in het uiteindelijke ontwerp van de levensloopbestendige wijk. Een selectie van de wensen wordt bovendien gebundeld in een boekje.

Boekje
Veenendalers die willen meedenken over de toekomstige wijk, kunnen hun eigen wensen per mail sturen naar
saskia.van.den.akker@provincie-utrecht.nl. Inzenders van de meest innovatieve, originele doch realistische wensen, worden uitgenodigd mee te werken aan het boekje over Nieuw Wonen in Veenendaal-oost.

Meer informatie: Angeniet Gillissen, telefoon 030-2582153

Laatst gewijzigd op 14-12-2005. Paginabeheer: Angeniet Gillissen