BNers bedienen ouderen tijdens kerst

Nationaal fonds ouderenhulp

Minister Van der Hoeven (Onderwijs) leest op 21 december een kerstverhaal voor tijdens de kerstdiners die het Nationaal Fonds Ouderenhulp organiseert voor ouderen. Karl Noten en Olga Commandeur (NL in beweging) verzorgen een warming up. Ook Berdien Stenberg, verschillende kamerleden, Ad van de Gein ( cocktailtrio) en Gerard van Maasakkers, gaan samen met andere BNers ouderen bedienen die anders de kerst alleen thuis doorbrengen. Ouderenhulp organiseert deze gezellige kerstdiners voor ongeveer 1500 eenzame ouderen in heel Nederland bij Van der Valk - die een groot deel van de kosten voor haar rekening neemt. De BNers gaan het menu samenstellen, koken, serveren en indien mogelijk een optreden verzorgen.

Ook Boudewijn Dessing, voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar VGZ en medesponsor van deze kerstdiners geeft blijk van zijn kookkunsten. Werknemers van medesponsor Unigarant (verzekeningsmaatschappij) formeren een kerstkoor. Lions Clubs Nederland verzorgt het vervoer van de ouderen. Via de website: www.ouderenhulp.nl kan een maaltijd a 13,50 euro of een deel ervan gesponsord worden.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp organiseert deze jaarlijkse diners bij Van der Valk om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. 200.000 ouderen zitten tijdens de feestdagen zonder bezoek. Ouderen die tijdens de feestdagen behoefte hebben aan een gesprek of zich eenzaam voelen, kunnen ook de Ouderenhulplijn bellen: 0900 60 80 100. Dit telefoonnummer is dag en nacht bereikbaar en geeft indien nodig ook informatie en advies.

Ouderen die in aanmerking komen voor de kerstdiners worden door de vrijwilligers van het Nationaal Fonds Ouderenhulp geselecteerd via de Thuiszorg, Stichting Welzijn Ouderen, kerken, het Rode Kruis en de Zonnebloem. Tijdens de jaarlijkse diners kunnen ze op een leuke manier contact leggen met andere ouderen uit hun buurt.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend richt op kwetsbare ouderen. Hierbij richt Ouderenhulp zich op het tegengaan van eenzaamheid en armoede, het verbeteren van de ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een goede oude dag. Dit doet het Nationaal Fonds Ouderenhulp door projecten te subsidiëren, eigen diensten op te zetten zoals de Ouderenhulplijn en evenementen te organiseren zoals de kerstdiners en de Vergeet-me-niet Dag.