Gemeente Tiel


Ingebruikname slagbomen en rolhekken op Kellen

Op 21 december aanstaande start één proefperiode van vier weken voor het in gebruik nemen van de slagbomen en rolhekken op het bedrijventerrein Kellen. De slagbomen zullen automatisch bij het aanrijden open gaan vanaf 22.00 uur tot 05.00 uur. De rolhekken zijn op deze tijden gesloten. Op de overige tijden zijn de slagbomen en rolhekken open. Deze proefperiode heeft tot doel de definitieve afsluitingstijden vast te stellen aan de hand van de verkeersintensiteit.

Maandag 22 augustus heeft wethouder Gradisen symbolisch de eerste spade in de grond gestoken als teken van de uitvoering van het projectplan Integrale bedrijfsveiligheid Kellen/Westroijen.Vanaf die datum is er hard gewerkt om de slagbomen en rolhekken operationeel te maken. Als de proefperiode goed verloopt en wanneer alle kinderziekten er uit zijn, is ook Medel aan de beurt.

Achtergrond
In 1995 is voor de toen bestaande bedrijventerreinen Kellen, Westroijen en Latenstein de SBBT opgericht. De stichting heeft het doel de beveiliging op de bedrijventerreinen collectief te regelen. Daarom is in 1995 een surveillancedienst in de arm genomen. Dit gaf een daling in het aantal bedrijfsinbraken. Vanaf 1999 keerde het tij en nam het aantal inbraken weer toe. In 2002 is besloten camera's en slagbomen te plaatsen. Deze maatregelen moet ertoe leiden dat het aantal inbraken weer wordt teruggedrongen en hiermee de onveiligheidsgevoelens bij ondernemers en werknemers wordt weggenomen. Hierdoor kan een veilig en daarmee economisch bedrijvig ondernemingsklimaat ontstaan in Tiel.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 13 december 2005