Gemeente Breda

Nieuw deel Westerparklaan vanaf woensdagmiddag 21 december open voor verkeer

Verbinding Haagse Beemden-Westerpark is een feit

Op woensdag 21 december aanstaande wordt het laatste deel van de Westerparklaan, de verbindingsweg tussen Westerpark en de noordelijke rondweg, geopend.

Het is vanaf dat moment mogelijk om vanuit Westerpark direct naar de Haagse Beemden te rijden en vice versa. Met de openstelling van dit nieuwe deel van de Westerparklaan voor verkeer om 17.00 uur, is de cirkel' van de Bredase rondweg een feit. Om extra aandacht te vestigen op de nieuw geopende weg, zijn de weg en de tunnelbak van de HSL-shutteverbindingen, de gehele avond onderdeel van een lichtshow die in een groot deel van Breda te zien zal zijn.

Met de opening van de Westerparklaan en de onderdoorgang is de cirkel' van hoofdwegen rondom de stad nu een feit. Dit is niet alleen van belang voor de bereikbaarheid en ontsluiting van de industrieterreinen Steenakker en Heilaar, maar ook voor het personenvervoer tussen Westerpark, Tuinzigt, Princenhage en de Haagse Beemden en Breda Noord. Als laatste heeft ook het binnenkomende verkeer vanuit het westen meer mogelijkheden de stad te bereiken. Tot nu toe is het verkeer nog gedwongen' om via de Lunetstraat of via de A16 te rijden.

Rijk en provincie onderschrijven het belang van de belangrijke hoofdwegencirkel en hebben financieel flink bijgedragen in de kosten van de tunnelbak. ProRail wordt beheerder van de bovenbouw/dekken, de gemeente krijgt de tunnelbak in beheer. BAM tekende, in opdracht van de gemeente Breda, voor de uitvoering van het project.

Breda, 16 december 2005