Ingezonden persbericht


Geachte mediarelatie,

Directie, medewerkers en het bestuur van Het Nederlands Stripmuseum Groningen nodigen u van harte uit om op

Woensdag 21 december om 16.00 uur

aanwezig te zijn bij de officiële opening van de nieuwste tentoonstelling 'Professor van Gniffelen en het geheim van de Hunebedbouwers'.

De tentoonstelling is ingericht rond de stripreeks Arin en het volk van de Hunebedbouwers, door Frans Le Roux en Roelof Wijtsma. Dit is een spannende jeugdstrip die zich zo'n 5000 jaar geleden afspeelt in de wereld van de hunebedbouwers. Professor van Gniffelen speelt in deze strip de rol van de beroemde Nederlandse archeoloog van Giffen die veel onderzoek naar de Hunebedbouwers heeft verricht. De tentoonstelling toont diverse afbeeldingen uit de bijzondere stripreeks en is ontwikkeld in samenwerking met het Hunebedcentrum te Borger.

Tijdens de opening zal het geheim van de hunebedden worden onthuld door drs. Hein Klompmaker, directeur van het Hunebedcentrum in Borger. Hij zal met deze onthulling bewijzen dat de Hunebedbouwers hun tijd ver vooruit waren. Met één vinger zal hij een 400 kilogram wegende kei verplaatsen.

Programma:

16.00 uur: aankomst en openingspraatje

16.15 uur: opening tentoonstelling door Hein Klompmaker en verplaatsing van 400 kg wegende kei

Wij zouden uw aanwezigheid zeer op prijs stellen. Mocht u meer informatie of beeldmateriaal willen over de tentoonstelling dan kunt u contact opnemen met Laura van Vossen, PR medewerker Libéma via tel. 073-5233319 of pr@libema.nl.

Met vriendelijke groet,

Albert Kraai,

Vestigingsmanager Het Nederlands Stripmuseum Groningen

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is onderdeel van Libéma.