Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* December

---

Prinses Máxima bij Dag van de Dialoog op 21 december 2005

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is woensdagmiddag 21 december aanwezig bij de slotbijeenkomst van de derde Dag van de Dialoog in Amsterdam.

Het thema van dit jaar is "Amsterdam werkt!".

Op ruim 100 locaties, waaronder winkels, bankkantoren, buurthuizen, moskeeën, scholen, politiebureaus en stadsdeelkantoren staan tafels waaraan bewoners van de stad met elkaar in gesprek gaan over het thema "Amsterdam werkt!". Daarbij gaat het niet alleen over betaald werk, maar ook over het vele vrijwilligerswerk dat in Amsterdam wordt verricht.

De eerste Dag van de Dialoog in Amsterdam was 21 december 2004, als reactie op de ontstane onrust na de moord op Theo van Gogh. Het doel van de gesprekken is Amsterdammers met verschillende achtergronden en meningen meer begrip en respect voor elkaar te laten krijgen. Daarmee wordt de band tussen de verschillende bevolkingsgroepen versterkt en kunnen nieuwe initiatieven tot samenwerking ontstaan.

De dag wordt in aanwezigheid van Prinses Máxima afgesloten met een slotbijeenkomst in Podium Mozaïek. De deelnemers aan de Dag van de Dialoog evalueren hier onder leiding van presentator Samira Abbos de ervaringen en uitkomsten van de gesprekken. Hierbij is ook burgemeester Job Cohen aanwezig.

19 december 2005

© RVD