Nieuwe maan

Uitnodiging voor de pers

21 december 2005: Dag van de Dialoog Amsterdam

Amsterdam werkt!
Op woensdag 21 december vindt de derde Dag van de Dialoog in Amsterdam plaats. Op ruim 100 locaties, waaronder winkels, bankkantoren, buurthuizen, moskeeën, scholen, politiebureaus, en stadsdeelkantoren staan tafels waaraan bewoners van de stad met elkaar in gesprek gaan over het thema Amsterdam werkt! Daarbij gaat het niet alleen over betaald werk, maar ook over vrijwilligerswerk en het zoeken naar werk.

De eerste Dag van de Dialoog vond plaats op 21 december vorig jaar, als reactie op de ontstane onrust na de moord op Theo van Gogh. Door de dialooggesprekken krijgen Amsterdammers met verschillende achtergronden en meningen meer begrip en respect voor elkaar en wordt de binding in Amsterdam versterkt. Naar aanleiding van de eerste twee dagen zijn nieuwe initiatieven in de stad ontstaan. Zo worden er nu op het NOVA-college dialoogtrainingen georganiseerd voor leerlingen, en zijn er diverse vervolgbijeenkomsten in Amsterdamse wijken georganiseerd, met het doel de vervreemding tegen te gaan. De Dag van de Dialoog wordt door het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie in Rotterdam en Nieuwe Maan Communicatie Adviesgroep in Amsterdam georganiseerd. Zij streven er naar om de Dag van de Dialoogaanpak landelijk te verspreiden.

Uitnodiging ontbijtbijeenkomst
De Dag van de Dialoog start om 8.00 uur met een ontbijtbijeenkomst bij de Kamer van Koophandel Amsterdam (De Ruyterkade 5), waar Hankie van Baasbank, directeur Kamer van Koophandel Amsterdam en wethouder Laetitia Griffith van Economische Zaken hun visie geven op het thema Amsterdam werkt! Aansluitend geeft Natasja van den Berg, voorzitter van het Platform Amsterdam Dialoog om 8.45 uur het startsein voor de eerste dialoogtafels met ondernemers, jongeren en de leden van het Platform Amsterdam Dialoog.

Uitnodiging dialoogtafels
De hele dag is er voor de pers de gelegenheid om mee te luisteren bij gesprekken aan dialoogtafels. Een overzicht van de dialoogtafels die bezocht kunnen worden, zijn op te vragen via Femke Zwaal (020 - 6707700).

Uitnodiging slotbijeenkomst
De dag wordt afgesloten in Podium Mozaïek (Bos en Lommerweg 191), waar de deelnemers onder leiding van Samira Abbos de ervaringen en uitkomsten van de dialooggesprekken evalueren. Hierbij zullen ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima en burgemeester Job Cohen aanwezig zijn. De bijeenkomst vindt plaats van 17.30 - 19.30 uur. Het volledige programma vindt u op www.amsterdamdialoog.nl .

Accreditatie
Accreditatie audiovisuele pers: uiterlijk dinsdag 20 december, 12.00 uur via rvd.pers@minaz.nl, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Rijksvoorlichtingsdienst, afdeling Pers & Publiciteit, tel. 070 - 3564142.

Accreditatie schrijvende pers en voor meer informatie over en het programma van de Dag van de Dialoog:
Femke Zwaal, zwaal@nieuwemaan.nl of tel. 020 - 6707700; 06 549 234 60.

Voor meer informatie zie www.amsterdamdialoog.nl