Politie Limburg-Noord

Grote brand Center Parc Meerdal
Datum: 21-12-2005
Tijd bericht: 00:20
Plaats: Horst
Op dinsdagavond 20 december 2005 vond er een brand plaats in het zwembad van bungalowpark Meerdal in America. Als gevolg van de brand is een gedeelte van de dakconstructie van het zwembad vernield. Er waren geen gasten in het bad aanwezig omdat het park in verband met onderhoudswerkzaamheden gesloten is.

De brand ontstond rond 20.30 uur. De brandweer is uitgerukt met 4 tankautospuiten, 2 ladderwagens en ondersteunenden eenheden om de brand te bestrijden. Men kon helaas niet meer voorkomen dat een gedeelte van de dakconstructie van het zwembad in vlammen opging. Wel is men erin geslaagd om de opslag van gevaarlijke stoffen veilig te stellen. Om 21.30 uur is het sein brand meester gegeven.
In verband met onderhoudswerkzaamheden was het park sinds enige weken gesloten. Voor het komende kerstweekend was het park echter volgeboekt. Op woensdag 21 december is er om 12.00 uur een persconferentie in het Meerdal waarbij van de zijde van het bungalowpark een toelichting gegeven wordt op de ontstane situatie.


---
Noot voor de media:
Vanaf woensdagochtend 09.00 uur meer informatie over de lokatie etc van de persconferentie bij de general manager van Center Parcs het Meerdal, dhr. Robert Zaadnoordijk, tel. 06 524 88 52. Inhoudelijke vragen worden voor de persconferentie niet beantwoord.