Politie Gelderland-Midden


Arnhem - ongeval Van Remagenlaan (update)

Publicatiedatum: 21-12-2005 9:56:16

De automobilist die dinsdagavond zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval op de Van Remagenlaan in Arnhem is een 20-jarige man uit Rozendaal. Het slachtoffer verkeert nog in kritieke toestand en is opgenomen in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Voor zijn leven wordt gevreesd.

De Rozendaler botste dinsdagavond door nog onbekende oorzaak op een tegenligger, een 57-jarige automobilist uit Arnhem. Daarbij raakte de man bekneld en ernstig gewond. Op basis van een eerste onderzoek zou de Rozendaler, komende uit de richting van de IJssellaan, in een flauwe bocht op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen. De 57-jarige Arnhemmer, die vanuit de richting Velperweg was gekomen, had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen. De precieze oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politie. Ook is de politie op zoek naar eventuele getuigen van het ongeval. Zij kunnen met hun informatie terecht bij de politie Arnhem-Noord via 0900-8844. Beide betrokken auto's waren bij het ongeval zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede - Wageninger betrapt bij insluiping

Publicatiedatum: 21-12-2005 9:45:49

Een bewoner van de Brederhorst in Ede heeft dinsdagavond een insluiper betrapt in zijn woning. De man, een 21-jarige Wageninger, werd aan de politie overgedragen. De bewoner, een 20-jarige man, stuitte omstreeks half negen op een vreemde in de keuken van zijn huis. Met behulp van huisgenoten werd de indringer vastgehouden waarna de politie werd gewaarschuwd. Die hield de Wageninger vervolgens aan. De Wageninger was vermoedelijk via een onafgesloten deur de woning binnengekomen. De man is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - beschonken Woudenberger van de weg geraakt
Publicatiedatum: 21-12-2005 9:42:18

De politie heeft in de nacht van dinsdag en op woensdag in Lunteren een 20-jarige automobilist uit Woudenberg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was even na middernacht op de Lage Valkseweg door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en met zijn wagen in de sloot beland. De Woudenberger zelf was met de schrik vrij gekomen. Gewaarschuwde agenten troffen hem naast zijn auto aan en roken alcohol. De man werd daarop aangehouden en moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Er werd een alcoholpromillage gemeten van 1,31 (tweeënhalf maal de norm). Het rijbewijs van de Woudenberger is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - Renkumers aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 21-12-2005 9:41:30

Twee Renkumers van twaalf en dertien jaar zijn dinsdagmiddag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De twee zouden eerder die dag in Doorwerth een dertienjarige jongen uit Heelsum hebben geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op en meldde zich bij de politie. Nadat er een aangifte van de mishandeling was opgenomen gingen agenten naar de beide Renkumers. Ze werden thuis aangehouden. De drie bleken bekenden van elkaar en zouden al langere tijd ruzie hebben. De jeugdige Renkumers hadden de mishandeling bekend en zijn later na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606