Politie Hollands Midden

Datum: 21 December 2005

Noordwijk Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 21 december, rond 01.35 uur, op de Salviahof een 29-jarige automobilist uit Noordwijk. De agenten stelden vast dat de man te veel had gedronken en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 485 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Katwijk Politie ontdekt hennepkwekerij

De politie ontdekte dinsdagochtend 20 december in een parkeergarage aan het Waaigat een in werking zijnde hennepkwekerij. De kwekerij met 333 plantjes zat in enkele kelderboxen en werden gekweekt onder het licht van 15 assimilatielampen. Rond 13.00 uur meldde de eigenaar zich, een 48-jarige man uit Rijnsburg. Hij werd aangehouden. De man krijgt een proces-verbaal. De planten zijn vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor doordat de verhuurder de kelderboxen ging ontruimen.

Leiden Politie houdt man aan met imitatievuurwapen

De politie hield op dinsdag 20 december, rond 15.50 uur, op de Lange Mare een 33-jarige man uit Leiden aan. De man droeg tussen zijn broeksband een op een echt gelijkend vuurwapen. Dit was gezien door een getuige die gelijk de politie belde. De getuige volgde de man vanaf de Nieuwe Rijn en hield de politie op de hoogte waar hij zich bevond. Op de Haarlemmerstraat kregen de agenten hem in het zicht. De verdachte is ingesloten. Het onderzoek tegen hem en het aangetroffen imitatievuurwapen wordt vandaag voortgezet. De verdachte wordt donderdag 22 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 21 december, rond 00.50 uur, op de Meerburgerkade een 56-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden vast dat de man te veel had gedronken en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 315 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Man doet zich voor als collectant Een oplettende bewoner belde op dinsdag 20 december, omstreeks 19.45 uur, de politie. Hij had een collectant aan de deur gehad die geld inzamelde voor een goed doel. De bewoner vertrouwde het niet en vroeg de man naar een legitimatiebewijs, deze kon de collectant niet tonen. De bewoner belde de politie en hield de man aan. Op het bureau heeft de verdachte verklaard voor zichzelf gecollecteerd te hebben. De politie vraagt bewoners alert te zijn op mensen die zich voordoen als collectant voor het goede doel. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs of een vergunning. De verdachte, een 31-jarige Leidenaar, is ingesloten zolang het onderzoek loopt.

Leiden Aanhouding na ongeval De politie-bikers werden op de Lammenschansweg tijdens hun surveillance op dinsdag 20 december, omstreeks 16.50 uur, aangesproken door een man. Hij had even daarvoor gezien dat er op de Korevaarstraat een auto tegen een verkeerspaal was opgereden. De automobilist was vervolgens weggereden. De politiebikers zijn ter plaatse gegaan en troffen een kapotte verkeerspaal aan met daarom heen stukken van een bumper en een knipperlicht. De bikers gingen vervolgens in de omgeving zoeken naar de omschreven auto. Op een gegeven moment werden zij op de Koninginnelaan ingehaald door een automobilist, die aan het opgegeven signalement voldeed. Ook bleek de auto aan de voorkant beschadigd. De man, een 55-jarige Leidenaar, werd staande gehouden en verklaarde tegen het paaltje aangereden te zijn. Hij wist echter niet dat hij dan moest wachten op de komst van de politie.

Voorschoten Aanhouding na diefstal

De politie heeft dinsdag 20 december, even voor 14.30 uur, een 35-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van diefstal uit bedrijf. De man werd in zijn woonplaats aangehouden na een melding van diefstal van goederen uit de Intratuin aan de Leidseweg. Een medewerker had, op het moment dat het alarm van de nooduitgang ging, de verdachte met zijn auto zien staan in de omgeving. De man wilde niet gecontroleerd worden en reed weg. De Katwijker kon aan de hand van het opgegeven kentekennummer worden staande gehouden. In zijn auto werd een kerstman en twee kerstlaarzen aangetroffen. De Katwijker bekende deze gestolen te hebben bij het bedrijf.

Voorschoten Diefstal van flesjes parfums

De politie heeft dinsdagmiddag, 20 december, een 43-jarige Hagenaar aangehouden na diefstal van flesjes parfums uit een parfumerie aan de Schoolstraat. De verdachte werd betrapt door een medewerkster en rende de winkel uit. Een agent zag, na een korte zoektocht, de man staan ter hoogte van de visboer. Bij het zien van de agent rende de man opnieuw weg, maar hij kon worden aangehouden na een korte achtervolging. De parfums zijn inmiddels weer terug naar de winkel.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen

De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 21 december drie Alphenaren van 19, 22 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak. De politie kreeg de melding dat vier personen zich verdacht ophielden rond het Kasteel aan de Concertweg. Een van hen zou op het dak hebben rondgelopen waarna het alarm was afgegaan. Twee van de vier werden op de kruising bij het Kasteel aangehouden. De derde persoon had zich liggend verschanst in de bosjes voor de flat bij de Vliestroom. Ook werd de auto van één van de verdachten vlakbij een bedrijf aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Vrouw beroofd van pinpas

Een 60-jarige Alphense is dinsdag 20 december, tussen 14.15 en 14.30 uur, beroofd van haar pinpas. De vrouw stond te pinnen bij de postbankautomaat in het stadskantoor op het Stadhoudersplein toen zij werd afgeleid door een jonge vrouw. Nadat de Alphense klaar was met pinnen en wegliep werd ze in een vreemde taal aangesproken door een andere vrouw. Toen deze onbekende vrouw uiteindelijk vertrokken was bleek dat het pasje van de Alphense verdwenen was. Kort nadat de Alphense had gepind, zo bleek later, was er opnieuw geld opgenomen met de pas. De politie is op zoek naar getuigen. De onbekende vrouw die de Alphense aansprak is ongeveer 20 jaar en ongeveer 1.60 m lang. De vrouw is slank, heeft een Slavisch uiterlijk en heeft half lang gegolfd zwart haar. De vrouw droeg een korte zwarte jas.

Alphen aan den Rijn Politie ontdekt illegaal vuurwerk De politie heeft dinsdagmiddag 20 december in een woning aan de Briljantstraat illegaal vuurwerk gevonden. De politie deed de vondst na binnengekomen informatie. De agenten troffen in de woning 72 strijkers en 1 Flowerbed aan. De politie hield de eigenaar, een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn, aan. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man voor overtreding van het Vuurwerkbesluit en de Wet Economische Delicten.

Meld vuurwerk! De politie doet er alles aan om de aanloop naar en tijdens de oud en nieuw viering rustig te laten verlopen. Burgers kunnen daarbij helpen door bij zaken die daarbij van belang zijn te bellen met de politie via 0900-8844.. Eventueel kunnen meldingen over bijvoorbeeld illegale handel van vuurwerk ook doorgegeven worden via de telefoonlijn 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem. Uiteraard is er voor spoedeisende zaken en als gezien wordt dat er moedwillig wordt vernield het alarmnummer 1-1-2.

Roelofarendsveen Politie ontdekt illegaal vuurwerk De politie heeft op dinsdagmiddag 20 december in een woning aan het Noordeinde illegaal vuurwerk gevonden. De politie deed de vondst na een binnengekomen tip. De agenten troffen inderdaad een Chinese rol van 100.000 klappers en twee vuurwerkpakketten aan. De politie hield de eigenaar van dit vuurwerk, een 54-jarige man uit Roelofarendsveen, aan. Het vuurwerk werd in beslag genomen. In de loop van de avond werd de man weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen hem voor overtreding van het Vuurwerkbesluit en de Wet Economische Delicten.

Meld vuurwerk! De politie doet er alles aan om de aanloop naar en tijdens de oud en nieuw viering rustig te laten verlopen. Burgers kunnen daarbij helpen door bij zaken die daarbij van belang zijn te bellen met de politie via 0900-8844.. Eventueel kunnen meldingen over bijvoorbeeld illegale handel van vuurwerk ook doorgegeven worden via de telefoonlijn 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem. Uiteraard is er voor spoedeisende zaken en als gezien wordt dat er moedwillig wordt vernield het alarmnummer 1-1-2.

Gouda Politie houdt veroorzaker overlast aan De politie hield op dinsdagmiddag 20 december op de Markt een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De politie had de melding gekregen dat de man bij een dagactiviteitencentrum aan de Vrouwensteeg zich vervelend gedroeg, niet wegwilde en dronken was. Cameratoezicht registreerde dat de man uit het verblijf vertrok en in de richting van de Markt liep, daarbij passanten lastig vallend. De man werd op de Markt van de straat gehaald. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en werd in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Politie houdt man voor bedreiging aan De politie hield op dinsdag 20 december, rond 16.00 uur, aan de Lekkenburg een 34-jarige man uit Gouda aan. De man bedreigde een beveiligingsmedewerker van het winkelcentrum Bloemendaal. Deze was te hulp geroepen bij een supermarkt omdat de man daar eerder deze week een winkeldiefstal had gepleegd en winkelpersoneel had bedreigd. Toen de beveiligingsmedewerker hem benaderde en hem wilde meenemen naar een kantoor om een winkelverbod uit te schrijven, begon de Gouwenaar hem te bedreigen. Een agent die in burger daar surveilleerde schoot te hulp en sloeg de Gouwenaar in de boeien. Hij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Gouda Aanhouding na vernielen De politie heeft op dinsdag 20 december, omstreeks 20.10 uur, een 48-jarige Gouwenaar aangehouden op last van het vernielen van een schutting aan de Buchnerweg. De man, onder invloed van alcohol, werd door de agenten gezien toen hij planken van de schutting aftrok. Agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding na belediging

De politie heeft dinsdag 20 december in de middag een 18-jarige scooterrijder uit Gouda aangehouden wegens belediging van een agente. Agenten zagen de Gouwenaar zonder helm rijden over de Breevaartbrug en wilden hem staande houden. Bij het zien van de agenten keerde de bestuurder op de Platteweg terug naar de Breevaartbrug. De bestuurder werd verderop staande gehouden door de agente. De bestuurder stelde zich direct verbaal agressief op tegen de agente en beledigde haar. De bestuurder werd agressiever toen de agente plakpand van het verzekeringsplaatje van de scooter wilde halen en vervolgens wilde weglopen. De agenten hebben hierop de bestuurder aangehouden.

Moordrecht Verdachte van mishandeling aangehouden

De politie heeft in de vroege ochtend van woensdag 21 december een 18-jarige Moordrechtenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24-jarige plaatsgenoot. Deze laatste deed op 1 december aangifte van de mishandeling waarbij de verdachte een dag eerder diverse keren zou hebben geslagen met een stuk hout. De mishandeling gebeurde op de Narcisstraat. De politie moet de verdachte nog horen.

Reeuwijk Rijden tijdens ontzegging Agenten hielden op dinsdag 20 december, rond 14.45 uur, een 44-jarige vrouw uit Voorburg aan. Zij reed op de Raadhuisweg en was al rijdende aan het bellen, zonder daarbij gebruik te maken van hands-free apparatuur. De vrouw werd staande gehouden en naar haar rijbewijs gevraagd. De vrouw kon geen rijbewijs tonen. Nader onderzoek wees uit dat de vrouw in november en rijontzegging van 6 maanden opgelegd had gekregen. De Voorburgse werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met een bekeuring voor bellen tijdens het rijden en een proces-verbaal voor rijden tijdens een ontzegging kon zij weer huiswaarts keren.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --