Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht, 21-12-2005 0M Nieuwsberichten district Eemland noord

Vuurwerkcontroles

BAARN/EEMNES De wijkpolitie heeft dinsdag 20 december een aantal vuurwerkcontroles gehouden in het district Eemland noord.

In Baarn werd er tussen 16.00 en 24.00 uur opvallend en onopvallend gesurveilleerd op diverse locaties in de gemeente. Op de Geerenweg, nabij het sportpark de Eem, werden drie jongens gecontroleerd omdat in die omgeving een harde klap was gehoord. Een van hen, een 16-jarige Baarnaar, bleek in het bezit te zijn van twee nitraatbommen. Het vuurwerk werd inbeslaggenomen en de jongen kreeg een doorverwijzing naar het bureau HALT. De ouders van de Baarnaar werden in kennis gesteld.

In Eemnes zagen surveillerende agenten, rond 21.30 uur, dat er in een auto op het Geutoomserf twee zogenaamde honderdduizendklappers lagen. Het bezit van dit illegale vuurwerk is in Nederland niet toegestaan. Het vuurwerk werd inbeslaggenomen en de 23-jarige bezitter, een man uit Loosdrecht kreeg een proces-verbaal.

Man aangehouden voor mishandeling

BAARN De politie heeft maandag 19 december een 28-jarige inwoner van Baarn aangehouden voor mishandeling c.q. poging zware mishandeling.

De dader heeft op vrijdag 16 december, om 16.00 uur, in de Kievitstraat een 26-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats, zodanig geslagen en geschopt dat hij zich onder behandeling van arts moest stellen. Het motief voor de mishandeling lag in de relatiesfeer. Gebleken is dat het slachtoffer enkele gekneusde ribben en een gebroken neus had. De dader is ingesloten.

Bekeuringen voor vuurwerk

EEMNES De wijkpolitie heeft een 11-jarige jongen uit Eemnes bekeurd voor het afsteken van illegaal vuurwerk.

De surveillerende agenten hoorden dat er in de omgeving van de Veenweg zuid vuurwerk werd afgestoken. De jongen die zich op die locatie ophield werd op vuurwerk gecontroleerd waarbij bleek dat hij nog enkele illegale strijkers in zijn bezit had. Hij deed afstand van de klappers en werd doorverwezen naar bureau HALT.

BAARN- Op dinsdagavond werden drie jongens aangehouden nadat ze illegaal vuurwerk hadden afgestoken. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er harde knallen waren te horen in de omgeving van De Geerenweg. In de omgeving werden drie jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Baarn aangetroffen. Zij hadden net een zogenaamde nitraatbom afgestoken. Het trio werd aangehouden en ze hadden nog twee andere vuurwerkstukken bij zich. Zij zullen via bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan.

Fietsverlichting gecontroleerd

EEMNES De wijkpolitie heeft maandagmorgen 19 december, van 08.00 tot 08.30 uur, een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Laarderweg.

Van de 30 gecontroleerde fietsers bleek het bij twee bestuurders niet in orde te zijn. Zij kregen een bekeuring.