Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 21-12-2005

Politie houdt alcomobilist na aanrijding aan
EMMEN Een 52-jarige Assenaar kwam gistermiddag met zijn auto tot stilstand tegen een verkeersgeleider waarop een lichtmast stond. De man die over de Brinkenweg reed verloor ter hoogte van de Ronerbrink de macht over het stuur. Dit kwam omdat zijn hond bij hem op schoot sprong. Na onderzoek bleek dat de man onder invloed verkeerde, 730 ug/l. Tevens bleek dat de man kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt had met een slagboom bij het Scheperziekenhuis. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. De openbare straatverlichting tussen de Druwerbrink en het Oranjekanaal viel tengevolge van de aanrijding tegen de lichtmast uit. (05-210223)

Politie houdt alcomobilist en veroorzaker van twee aanrijdingen aan SLEEN Een 39-jarige inwoner van Erm is gistermiddag aangehouden als verdachte van een doorrijding na een aanrijding. Nadat de politie een melding had gekregen dat er in de Jongbloedsvaart een auto te water was geraakt ging deze ter plaatse. Samen met de brandweer Sleen, een duikploeg van de brandweer Emmen, ambulance- en traumateam personeel werd gezocht naar mogelijke inzittenden van de auto. Er werd niemand aangetroffen. Na tenaamstelling van de auto bleek dat deze door de eigenaar uitgeleend was aan de 39-jarige man uit Erm. Hij werd in de woning van een vriend in Erm aangetroffen en aangehouden. Na onderzoek bleek de man onder invloed te verkeren. Hij blies 835 ug/l. Uit onderzoek bleek tevens dat de verdachte kort daarvoor op de kruising van de Drostenstraat met de Schaapstreek in Sleen, tegen de achterzijde van de auto van een 66-jarige autobestuurster uit Erm was gereden. Beide zijn toen uitgestapt en de man stelde voor om direct naar een garage te rijden om de schade te laten. Beide zijn hierna ingestapt waarbij de man met grote snelheid wegreed. De vrouw verloor tijdens de achtervolging de man uit het oog maar trof in de Jongbloedsvaart aan de Zetelveenweg een soortgelijke auto in het water. Dit bleek de auto van de man te zijn. Hij was met een nat pak uit de auto geklommen en had bij omstanders vervoer geregeld waarna hij zich op liet halen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De man kreeg een dagvaarding. (05-210199)

Alcomobilist door politie aangehouden
DROUWENERVEEN Een 28-jarige autobestuurder uit Musselkanaal is vannacht aangehouden. De man reed over het Zuideind toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 760 ug.l. Tevens bleek dat het rijbewijs van de bestuurder verlopen was. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. (05-210295)

Politie controleert
MEPPEL Op verschillende plekken in Meppel werd door de politie gecontroleerd. 21 personen werden bekeurd terzake: 1 x fietser door rood licht, 1 x onnodig mistverlichting voeren, 1 x aanhanger zonder kentekenplaat, 1 x geen legitimatiebewijs tonen, 3 x niet dragen van autogordel en 14 x geen/defecte fietsverlichting. (05-210283)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdag 21 december 12.00 uur. Tel. 06-52528707. Ramona Venema neemt daarna de voorlichting over tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528533 Bert Visser vanaf 08.00 uur tot 16.30 uur. Tel. 06-51611629