Politie Gelderland-Midden



Arnhem - Arnhemmer gewond bij frontale botsing

Publicatiedatum: 21-12-2005 10:48:39

Een 23-jarige Arnhemse automobilist is dinsdagmiddag op de Utrechtseweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een frontale botsing met een tegenligger. De Arnhemmer zou volgens getuigen vanuit het centrum zijn gekomen en plotseling de macht over het stuur zijn verloren. Vervolgens zou hij naar rechts het trottoir zijn opgereden en vervolgens weer naar links de weg zijn overgeschoten. Daarbij kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen een tegenligger, een 37-jarige automobiliste uit Elst. De Arnhemmer liep bij de aanrijding verwondingen aan het hoofd op en moest naar het ziekenhuis. De Elstse automobiliste was met de schrik vrij gekomen. Beide auto's waren bij de botsing zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw (99) beroofd, getuigen gezocht

Publicatiedatum: 21-12-2005 10:48:10

Een 99-jarige vrouw uit Arnhem is dinsdagavond op de Dr. Schaepmanlaan in de wijk Monnikenhuizen in haar woonplaats beroofd door drie onbekende jongens. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond. De politie stelt een onderzoek in en roept daarbij de hulp in van getuigen. Volgens het slachtoffer was ze omstreeks acht uur op straat belaagd door drie jongens die kans hadden gezien er met haar tas vandoor te gaan. Kort daarop klampte ze twee passanten aan die de politie waarschuwden. Door agenten is nog vergeefs in de buurt naar de daders gezocht. Wel werd een deel van de buit teruggevonden. Volgens de Arnhemse ging het om drie jongens in de leeftijd van ongeveer 16 jaar. Twee van hen zouden blank zijn, terwijl de derde een getinte huidskleur zou hebben. Van de jongens is alleen bekend dat ze donkere kleding aan hadden. Getuigen die meer informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de daders kunnen terecht bij de politie Arnhem-Noord via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 21-12-2005 10:47:13

De Arnhemse politie heeft dinsdagavond in een woning in de wijk Presikhaaf een 44-jarige inwoner van die stad aangehouden na huiselijk geweld. De Arnhemmer zou bij een ruzie zijn 47-jarige echtgenote tot bloedens toe hebben geslagen. Ook zou hij haar bedreigd hebben met een mes. Het slachtoffer waarschuwde zelf de politie, maar die trof de man bij aankomst niet meer aan. Nadat agenten in de buurt naar de man op zoek gingen hoorde de wijkagent het relaas van het slachtoffer aan. Kort daarop verscheen de Arnhemmer terug in de echtelijke woning en zou daar weer stampij hebben gemaakt. De man werd vervolgens aangehouden. Hij bleek ook een mes op zak te hebben. De Arnhemmer is voor verhoor in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp-Velpenaar met verzet aangehouden na bedreiging politie
Publicatiedatum: 21-12-2005 10:45:53

De Velpse politie heeft dinsdagavond op de Kerkallee een negentienjarige Velpenaar aangehouden wegens onder meer bedreiging en belediging van politieagenten. Omstreeks werd door buurtbewoners de politie gewaarschuwd na klachten over overlast van een rondscheurende auto. Agenten troffen kort daarop op de Kerkallee de bewuste auto aan met de Velpenaar achter het stuur. De man rook naar alcohol, waarop de agenten hem wilden meenemen voor een ademonderzoek. De Velpenaar begon daarop de agenten te beledigen en bedreigde een van hen verschillende keren met de dood. Bij zijn aanhouding begon de man zich ook te verzetten door naar hen te trappen. De agenten wisten de man te overmeesteren, waarna hij naar het politiebureau is gebracht. Daar is de Velpenaar ingesloten voor verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - getuigen vatten winkeldief in de kraag
Publicatiedatum: 21-12-2005 10:44:31

Twee alerte getuigen hebben dinsdagmiddag in de Arnhemse binnenstad een verdachte van winkeldiefstal in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De verdachte winkeldief, een 44-jarige Arnhemmer, zou bij een zaak aan de Jansstraat voor bijna 100 euro aan kledingaccessoires hebben gestolen en rende de zaak uit. De twee getuigen, een 39-jarige man uit Westervoort en een 56-jarige Elstenaar, zagen de Arnhemmer de zaak uit rennen terwijl het alarm afging. De beide getuigen zetten de achtervolging in en wisten de Arnhemmer op de Bastionstraat te achterhalen. De man bleek de buit nog bij zich te hebben en werd aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De Arnhemmer zit nog vast. Door de zaak is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---