Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
21.12.2005

Meer dan 170 nationaliteiten vieren samen Oud & Nieuw tijdens het Damfeest2005-2006

Diemen-Zuid, 19 december 2005 ­- IdtV organiseert, in samenwerking met Gemeente Amsterdam en stadsdeel Amsterdam-Centrum, op 31 december de vierde editie van het Damfeest. Tijdens het Damfeest 2005-2006 vestigt Amsterdam de aandacht op de bijzonderheid van multicultureel Amsterdam met zijn meer dan 170 nationaliteiten. De ijsbaan voor het Paleis op de Dam is het podium van alle activiteiten.

Het programma
De organisatie verwacht dat 25.000 bewoners en bezoekers van Amsterdam het Oud en Nieuw-feest zullen bijwonen. Er is een programma ontwikkeld dat naast een hoog feestgehalte stil staat bij de Oud & Nieuw-tradities van de meer dan 170 nationaliteiten die de stad rijk is. Het Damfeest duurt van 21.00 - 02.00 uur en beleeft zijn hoogtepunt om 23.59 uur.

De sponsors
Met hulp van hoofdsponsor SEAT wordt de Dam omgetoverd tot de grootste openlucht feestlocatie van Amsterdam. SEAT zorgt er ook voor dat 2005 op indrukwekkende wijze overgaat in 2006 met onder andere een groot vuurspektakel. Radio Veronica verzorgt de muziek op de Dam met DJ Silvan Stoet, DJ Patrick Kicken en DJ Silverius. Sponsor Jägermeister zorgt op 31 december voor een aantal vaste meeting points. Hiermee kun je jouw vrienden terugvinden die je in de menigte kwijt bent geraakt terwijl Jägermeister de wachtende mensen een leuke attentie aanbiedt.

Vanaf 9 december is de Dam volledig in stijl uitgelicht. Stichting Dam, bestaande uit de grote ondernemingen op de Dam, heeft hiervoor het initiatief genomen. De Gemeente Amsterdam heeft bijgedragen aan de realisatie.

Met een nieuwe editie van het Damfeest plaatst Amsterdam zich traditioneel in het rijtje van oudjaarsfeesten op Times Square in New York en rond de Big Ben in London.

De organisatie
Het jaarlijkse Damfeest is een initiatief van IdtV. Het Damfeest 2005-2006 wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Amsterdam-Centrum, SEAT, Jägermeister, Radio Veronica en IdtV Events & Promotions.
IdtV Events & Promotions ontwikkelt bedrijfs-en publieksevenementen. Daarnaast is IdtV bekend als producent van televisieprogramma's en films. De synergie tussen deze middelen maakt het IdtV mogelijk als communicatiepartner op te treden voor bedrijven, overheid en zenders.



Ingezonden persbericht