Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 21-12-2005 0M Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding 3 personenautos

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij 2 gewonden vielen. Omstreeks 17.30 uur reden drie autos achter elkaar op de Barchman Wuytierslaan. Hier ontstond een aanrijding waarbij drie auto op elkaar botsten.

Twee personen raakten gewond aan been en rug en werden vervoerd naar het ziekenhuis.(gegevens onbekend)

Dubbel gekleed

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een vrouw aangehouden die had geprobeerd lingerie te stelen uit een winkel. Omstreeks 18.10 uur kreeg de politie de melding dat een 22-jarige vrouw uit Amersfoort met een groot aantal lingerie stukken het pashokje van een winkel aan het Sint Jorisplein inging en wel heel lang wegbleef. Het bleek dat de vrouw al verschillende labels van de bhs had afgetrokken. De politie werd gewaarschuwd en onderzoek wees uit dat ze een aantal setjes over elkaar heen had aangetrokken kennelijk om deze te stelen. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Onderzoek wees uit dat ze bij twee anderen winkel ook al kleding had gestolen.

Gewond

AMERSFOORT Op dinsdagavond raakte een vrouw gewond na een aanrijding. Omstreeks 20.20 uur reed een 60-jarige vrouw uit Terschuur over de Hogeweg. Ze sloeg vervolgens af om de Rijksweg A28 op te rijden. Zeer vermoedelijk reed vanuit tegenovergestelde richting een 61-jarige automobilist uit Terschuur door het rode verkeerslicht. Een aanrijding ontstond en de vrouw raakte gewond aan haar borst en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Bijna ladder gestolen

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werden drie dieven aangehouden. Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie de melding dat een drietal knapen een ladder wilde stelen bij een woning aan de Kepplerstraat. De jongens werden gestoord en renden hard weg. Met een goed signalement op zak trof de politie hen in de omgeving aan. Het drietal, 17 tot 20 jaar oud uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bejaarde geslagen

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag kreeg een vrouw zonder enige aanleiding een klap. Omstreeks 16.45 uur liep een 74-jarige vrouw uit Amersfoort over de Zonnehof. Zij werd hier aangesproken door een onbekende man maar de vrouw gaf hier geen reactie op. De vrouw kreeg vervolgens een scheldwoord naar haar hoofd geslingerd maar liep nog gewoon door. Op de Bergstraat kreeg zijn van diezelfde man plotseling een klap tegen haar hoofd en de dader fietste vervolgens hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.