Politie Groningen

Persberichten woensdag 21 december 2005

Provincie Groningen, 21-12-2005

Delfzijl: jongens bekeurd voor knallen met carbidbus

De politie heeft dinsdagavond in de omgeving van de Borgshof in Farmsum jongens uit dezelfde plaats bekeurd voor het bezit van illegaal vuurwerk. Ze hadden een carbidbus bij zich waar ze enkele keren mee hadden geknald. Ze deden vrijwillig afstand van de bus en het carbid.


Appingedam: man aangehouden voor openbare schennis

De politie heeft dinsdagmiddag op het NS-station in Appingedam een 30-jarige inwoner van Appingedam aangehouden voor openbare schennis. De man stond zichzelf te bevredigen, hetgeen werd waargenomen door anderen. Tijdens het verhoor bekende hij dat hij de laatste drie maanden vaker op het station een dergelijk feit had gepleegd. De politie maakt proces-verbaal op.


Nieuwolda: vrachtauto in de sloot, chauffeur gewond

Een 59-jarige Duitse vrachtautochauffeur is dinsdagmorgen op de Provincialeweg N362 bij Nieuwolda gewond geraakt toen hij met zijn trekker met oplegger in de sloot belandde. Hij is ter plaatse behandeld door het mobiel medisch-team en vervolgens per helikopter overgevlogen naar het UMCG te Groningen. Daar werd hij behandeld voor inwendig letsel. De brandweer is ter plaatse geweest om het slachtoffer uit de cabine te bevrijden. De weg is gedurende de bergingswerkzaamheden urenlang afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. De oorzaak van het ongeval wordt nog nader onderzocht. Zoals het leek is de chauffeur geleidelijk van zij n lij n afgeweken en via de linkerberm in de sloot beland. Hij moet nog worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles


De politie heeft dinsdag een snelheidscontrole gehouden

Bij Niezijl op de N355 (Friese Straatweg). Van het aantal geregistreerde voertuigen, in totaa 2389 reden er 49 te hard. De hoogst gemeten snelheid was101 km/uur, maximum toegestane snelheid 80 km/uur.


Groningen: illegaal vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft maandagavond in een woning aan de Kajuit in Groningen vuurwerk in beslag genomen. Het betrof 600 stuks nitraatbommen, een doos met siervuurwerk en twee rollen 100.000 klappers. In totaal ging het om 35 kg voor het grootste deel illegaal vuurwerk die de 42-jarige bewoner in zijn woning bewaarde. Tevens werd in een kamer een hennepkwekerij aangetroffen met 5 planten. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij deed vrijwillig afstand van de hennepplanten en de apparatuur.


Groningen: met spoorboom aan de haal


Een politiesurveillance zag afgelopen nacht op de Friesestraatweg in Groningen een niet alledaags tafereel. Bij de spoorwegovergang probeerde een jongeman op een fiets weg te rijden met om de ene schouder een fiets en op de andere schouder een spoorboom. Een tweede persoon ging er op zijn fiets vandoor. De twee Stadjers, 20 en 24 jaar, werden aangehouden maar ontkenden de spoorboom, die duidelijk afkomstig was van de fietsersovergang, te hebben afgebroken. De politie heeft de NS geïnformeerd voor een spoedreparatie. De herkomst van het rijwiel dat ook werd meegezeuld is nog onbekend.

Groningen: zwerver maakt trammelant


Een 40-jarige zwerver werd gistermiddag door een stadswacht en een omstander overmeesterd toen deze in de Herestraat in Groningen geheel door het lint ging. De man had onder invloed van drank ruzie gekregen met een vrouwelijke zwerver en koelde zijn woede op winkelend publiek. De man werd door de politie ingesloten. Zijn compane kwam s avonds op het politiebureau verhaal halen. Ook zij werd ter ontnuchtering ingesloten.


Groningen: snelheidscontroles


De politie heeft gisteren op de Plataanlaan in de stad een snelheidscontrole gehouden. Van de 1400 gecontroleerde voertuigen reden er 14 te hard. De maxiumsnelheid ter plaatse is 70 km/u.