Ingezonden persbericht


Oracle benoemt Lucas Jellema van AMIS tot Oracle ACE

Nieuwegein, 21 december 2005. Oracle heeft Lucas Jellema, Expertise Manager Applicatie Ontwikkeling bij Oracle en Java specialist AMIS benoemd tot Oracle ACE. Het Oracle ACE programma is in het leven geroepen als aanmoediging voor personen die waarde toevoegen aan het Oracle netwerk en hun Oracle-ervaring delen met behulp van artikelen, boeken, weblogs of presentaties. De benoeming is een kroon op het werk van Jellema, die als 'Oracle-evangelist' bekend staat. Jellema is wereldwijd de 43ste Oracle ACE en de derde in Nederland.

Kennis delen
Lucas Jellema (36) werkt ruim drie jaar bij AMIS. Voor zijn komst naar AMIS werkte Jellema ruim acht jaar bij Oracle, als laatste als Technology Manager bij het iDevelopment Center of Excellence. Sinds Jellema's komst naar AMIS heeft hij binnen het bedrijf vijf kenniscentra opgericht: voor Web & Java, voor Oracle development tools, voor Oracle DBA, voor Oracle Server Development (SQL en PL/SQL) en voor Software Engineering. Momenteel is hij bezig nog twee kenniscentra op te richten, voor de Oracle e-business Suite en voor Business Intelligence. Daarnaast is Jellema sinds de zomer van 2004 zeer actief bezig met de AMIS weblog.

Jellema: "Met AMIS zijn we nu een aantal jaren heel druk bezig met het delen van kennis. Door onze kenniscentra en de drukbezochte weblog (http://technology.amis.nl/blog) moedigen we iedereen aan hun kennis te delen. Veel bedrijven roepen wel open source, maar bij AMIS zien we dat als open kennis. Iedereen mag meedoen met onze kennissessies en workshops en via onze weblog kun je alles zien wat we doen. Zelf doe ik ook regelmatig een duit in het zakje en dat is de reden dat ik ben voorgedragen."

Erkenning
Binnen het Oracle ACE programma mogen alleen Oracle product managers en andere ACE's een nieuwe ACE voordragen. Jellema werd voorgedragen door de product manager voor Oracle Warehouse Builder, naar aanleiding van Jellema's bijdrage aan het Warehouse Builder bètaprogramma en de artikelen, weblog-bijdragen, presentaties, projecten en workshops van zijn hand. Het Oracle ACE-committee zette begin deze maand de voordracht om in de benoeming van Jellema als 43ste Oracle ACE ter wereld. Hiermee treedt Jellema toe tot een illuster gezelschap; ook Duncan Mills, Steve Muench, Tom Kyte, Ken Jacobs en Jonathan Lewis zijn Oracle ACE. Jellema: "De toekenning van de Oracle ACE-status is voor mij, maar ook voor AMIS erkenning en een blijk van waardering. Het is zo'n beetje het hoogst haalbare. Die erkenning is leuk, maar het is natuurlijk de uitdaging het niveau zo hoog mogelijk te houden, zodat onze klanten hier maximaal van profiteren."

Over AMIS
AMIS richt zich sinds de oprichting in 1991 op het realiseren van business georiënteerde ICT oplossingen. De opdrachtgevers van AMIS zijn voornamelijk middelgrote en grote organisaties in de sectoren logistiek, overheid, financiële dienstverlening en telecom. De betrokkenheid van AMIS bij haar klanten bestrijkt het formuleren van de business case, het inrichten van een applicatie, de rollout naar de gebruikers tot en met onderhoud en beheer. Klantgerichtheid, technologische expertise en resultaatverantwoordelijkheid vormen hierbij de uitgangspunten. In de loop der jaren heeft het dienstenportfolio van AMIS zich ontwikkeld tot een pallet waarmee op effectieve wijze de behoefte van klanten in deze verschillende fasen kan worden ingevuld. Traditioneel sterk in Oracle en Java maatwerk, richt AMIS zich nu ook nadrukkelijk op de implementatie van standaardpakketten en de inrichting van Business Intelligence processen. Meer informatie: www.amis.nl.



Ingezonden persbericht