1e persbericht van woensdag 21 december 2005

Eindhoven, 21-12-2005 0M Berichten uit de regio

Eindhoven: Bekeuringen bij fietsverlichtingscontroles

Bij fietsverlichtingscontroles op de Stratumsedijk en de Hoogstraat heeft de politie dinsdagavond 32 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 19.30 en 20.30 uur kregen 22 fietsers een bekeuring omdat ze op de Stratumsedijk geen voor- en/of achterlicht hadden. Op de Hoogstraat werden tussen 20.30 en 21.30 uur tien bekeuringen uitgeschreven.

Helmond: Dronken automobilist door politie van de weg gehaald

Op de President Rooseveltlaan is dinsdagavond rond 23.30 uur een man van 40 jaar uit Geldrop aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Jan van Brabantlaan in een auto rijden die stapvoets en slingerend reed. De man werd vervolgens op de President Rooseveltlaan gecontroleerd, waarna bleek dat hij teveel had gedronken. De man blies een alcoholpromillage van 2,60. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles

Dinsdagmiddag tussen 15.45 en 18.30 uur is op de Vossenbeemd een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1989 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 111 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. De toegestane snelheid is 50 km/u. Bij een snelheidscontrole op de Rijpelbergseweg zijn dinsdag tussen 19.35 en 21.30 uur 27 voertuigen bekeurd. Op de Rijpelbergseweg mag 50 km/u worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Reusel: Politie houdt verdachten van bedreiging aan

De politie heeft dinsdagavond rond 18.15 uur in een winkel aan het Kerkplein twee mannen aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit het Belgische Retie en een 47-jarige inwoner van Reusel. Ze zouden personeel in de winkel hebben bedreigd en geïntimideerd. De aanleiding zou een zakelijk conflict tussen beide partijen zijn. De gewaarschuwde politie heeft de mannen aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Dronken bromfietser na val naar ziekenhuis

Een man van 49 jaar uit Valkenswaard is dinsdagavond rond 23.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Tienendreef. Toen hij daar op zijn brommer reed, raakte hij een stoeprand waarna hij op de grond viel. Volgens getuigen reed de man voor zijn val al slingerend over de weg. Hij is met verwondingen aan zijn gezicht en enkele kneuzingen opgenomen in een ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol had gedronken, is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs was begin november al ingevorderd omdat hij toen betrapt werd op rijden onder invloed.

Geldrop: Geld weg na woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan Hoog Geldrop is een contant geldbedrag van enkele tientallen euros buitgemaakt. Dat gebeurde dinsdag tussen 10.00 en 15.30 uur. Een raam van de keuken is opengebroken.

Veldhoven: Inbraak woning

Dinsdag is ingebroken bij een woning aan de Hongerberg. De achterdeur werd ontwricht. De buit bestond uit enkele flessen wijn en sieraden.