Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HET NEDERLANDS STRIPMUSEUM GRONINGEN TOVERT SHOPPINGCENTRE DE WESTERHAVEN OM IN STRIPSFEREN

DirkJan, Ollie B. Bommel en Franka sieren de gevel van het museum

Groningen, woensdag 21 december - De gevel van het Nederlands Stripmuseum Groningen wordt sinds maandag 19 december gesierd door meer dan levensgrote stripfiguren. Door de nieuwe aankleding van het pand staat het shoppingcentre de Westerhaven in het teken van stripfiguren. DirkJan, Ollie B. Bommel en Franka zijn niet alleen op het pand van het stripmuseum te bewonderen. De stripfiguren hangen tevens boven diverse winkels. Door deze nieuwe stripstrook, die exclusief voor het museum is vervaardigd, is het museum vanaf grote afstand herkenbaar. Een bezoek aan het stripmuseum begint voortaan al voor de ingang, waar bezoekers de diverse stripfiguren kunnen bewonderen.

Van DirkJan tot Ollie B. Bommel

Albert Kraai, vestigingsmanager van het Nederlands Stripmuseum Groningen, is zeer enthousiast over de nieuwe uitstraling van zijn museum. "De stripstrook is zeer opvallend en geeft een duidelijk beeld van waar het stripmuseum voor staat." De strook bestaat uit het logo van het stripmuseum, het stripfiguur DirkJan, de bekende Ollie B. Bommel en het stripkarakter Franka. In het museum is momenteel een tentoonstelling over DirkJan te bewonderen. Ook Ollie B. Bommel is veel te zien in het stripmuseum. Vanaf april zal dit stripfiguur tevens de overzichtstentoonstelling van Marten Toonder sieren.

Nederlandse striphelden

In Het Nederlands Stripmuseum Groningen staat de Nederlandse strip centraal. Zo kan de bezoeker kennismaken met bekende Nederlandse striphelden als Erik de Noorman, Agent 327 en Ollie B. Bommel. De stripfamilie Jan, Jans en de kinderen ontvangen bezoekers in hun huiskamer (een carrousel) die echt tot leven komt. Zij vertellen vervolgens alles over de geschiedenis van de strip in Nederland. Het museum bestaat uit speciale ruimtes voor kinderen, volwassenen en 'echte' kenners. Naast originele tekeningen van Paulus de Boskabouter kunnen kinderen ook echt in zijn kabouterwereld stappen. Voor de liefhebbers zijn er unieke stukken uit de Nederlandse striphistorie te bewonderen.

Voor meer informatie over Het Nederlands Stripmuseum Groningen kan men bellen met: 050-3178470. Ook kan men een kijkje nemen op www.stripmuseumgroningen.nl.


---

Noot voor de redactie (