Ingezonden persbericht


Persbericht

Hand Held Products onthult eerste jaarlijkse 'apparatenleven'-onderzoek

~ handheld scanners in 2005 verbrijzeld, verdronken en gekookt ~

Eindhoven, 21 december, 2005 - Hand Held Products, een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor gegevensverzameling, onthult de resultaten van zijn eerste jaarlijkse onderzoek naar de levensloop van datacollectie-oplossingen. Uit de resultaten ontstond onderstaande 'schade-top-drie' van handheld scanners en mobiele apparaten. Daarnaast bracht het onderzoek ook enkele verrassende en onverklaarbare beschadigingsverhalen aan het licht.

Het overzicht is samengesteld uit de resultaten van een enquête onder de technische medewerkers van Hand Held Products over de apparaten die het afgelopen jaar ter reparatie aangeboden zijn.

De 'schade-top-drie' van Hand Held Products:

1. Verbrijzelde apparaten (bijvoorbeeld doordat het apparaat overreden is door een (hef)truck)
2. Beschadigde displays (bijvoorbeeld door het gebruik van verkeerde pennen)
3. Beschadigde toetsen (bijvoorbeeld door hardhandig gebruik)

Bij het onderzoek kwamen ook enkele vreemde schadegevallen naar voren. De meest vreemde was een apparaat dat eruit zag of het verdronken was. Een ander apparaat werd in de magnetron verhit, wellicht om het te drogen na een soortgelijk bad genomen te hebben. Helaas was daardoor de display gesmolten.

"Omdat onze apparaten veelal buitenshuis worden gebruikt, moeten ze vrijwel onverwoestbaar zijn. Daarom worden alle apparaten van Hand Held Products uitvoerig getest in onze laboratoria in Skaneateles Falls in de Verenigde Staten. Daar ondergaan ze onder andere duurzaamheidstesten onder extreme temperaturen en tests op water- en stofbestendigheid. Verder wordt de batterijduur uitvoerig gecontroleerd en wordt de 'valbestendigheid' onder de loep genomen," aldus Roel Vreeburg, senior vice-president international sales, marketing and services Europe & Asia.

"De apparaten worden voornamelijk buiten gebruikt en het is moeilijk te geloven dat ze blijven werken ondanks regen, wind, stof en valpartijen - maar dat doen ze wel," vertelde Alan Carroll, managing director bij Waveform Solutions Ltd. "Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kan er een pallet van twee ton op een scanner vallen of een apparaat op de route van een vorkheftruck terecht komen. Het is goed te weten dat je in deze gevallen kunt rekenen op het service & repair team van Hand Held Products."

(349 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Hand Held Products
Hand Held Products is een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor gegevensverzameling voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals.

Hand Held Products, een innovator op het gebied van data capturingproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie ter wereld. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en area imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

Hand Held Products is een particulier bedrijf en heeft wereldwijd circa 850 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. Hand Held Products heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië, de Verenigde Staten en Mexico.

Voor verder persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com http://www.lewispr.com

All product and service names mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com