Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam verlengd contract met Microsoft

21 december 2005
---
Janet van der Meulen

De gemeente gaat haar contract met Microsoft met drie jaar verlengen voor de levering van kantoorautomatiseringsoftware.

Belangrijke overwegingen hierbij waren kostenbesparing en continuiteit van de bedrijfsvoering. De voortzetting van het contract is in lijn met motie 848 van de raad waarin op meer standaardisatie van ICT producten wordt aangedrongen. Met de verlenging bespaart de gemeente een bedrag van 1,2 miljoen euro ten opzichte van de oude voorwaarden. In totaal maken 34 stadsdelen en diensten gebruik van het raamcontract.

In motie 848 heeft de raad eveneens de wens uitgesproken om monopolieposities op de softwaremarkt tegen te gaan. Omdat de ontwikkelingen rond open source software een alternatief kan bieden voor de huidige gesloten software, is er een onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de bestaande open source op dit moment nog geen gelijkwaardig alternatief biedt op het gebied van ICT-standaardisatie en kostenbesparing. De gemeente zal de open source ontwikkelingen op de voet te blijven volgen.

Bijgevoegd: de brief aan de gemeenteraad