Vodafone

http://www.vodafone.nl

PERSBERICHT
Vodafone medewerkers schenken EUR 50.000 aan goede doelen

Maastricht, 21 december 2005 - Ook dit jaar hebben de medewerkers van Vodafone weer massaal ideeën aangedragen voor de jaarlijkse Kerstdonaties die het bedrijf uitreikt. Voor de 3e keer op rij krijgen Vodafone medewerkers geen traditioneel kerstpresentje, maar geven zij de EUR 50.000 aan goede doelen waar ze een band mee hebben.

De gelukkige winnaars
Uit alle voorgestelde projecten wordt door een jury een selectie gemaakt waarop het personeel haar stem kan uitbrengen. Het aantal uitgebrachte stemmen is bepalend voor de hoogte van de donatie. Dit jaar worden de volgende goede doelen (zie onderstaande bijlage voor de omschrijving van de goede doelen of het project) verblijd met een cheque van:


- EUR 10.000 voor de wederopbouw van het dorp Burka na de aardbeving in Pakistan.
- EUR 10.000 voor de Voedselbank Limburg Zuid

- EUR 5.000 voor de Stichting Colombinehuis, Dronten
- EUR 5.000 voor de Stichting Mariposa, Maastricht

- EUR 5.000 voor de Stichting Het Droomhuis, Bennekom
- EUR 3.000 voor de Stichting Zonhove, Son

- EUR 3.000 voor het Maatjesproject MEE, Maastricht
- EUR 3.000 voor de Stichting CNME, Maastricht

- EUR 3.000 voor Basisschool Tangram, Eijsden

- EUR 3.000 voor Basisschool Heilig Hart, Sibbe

Elke cheque een andere bestemming
Elke organisatie zal de donatie van Vodafone voor zijn eigen specifieke doel inzetten waar zij het meeste behoefte aan heeft. De cheques worden vandaag op het hoofdkantoor van Vodafone overhandigd aan alle organisaties samen met de medewerkers die het goede doel hebben aangedragen.

Maatschappelijke betrokkenheid
Maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokkenheid is een van de pijlers in de Vodafone cultuur. Jaarlijks zetten vele honderden medewerkers zich met overgave in voor fundraising of vrijwilligerswerk. Zo waren op 19 december jl. ruim 125 medewerkers actief om telefonische donaties te noteren bij de fundraisingavond van L1mburg Helpt voor Lob'star Kinderhof in Mechelen. Traditiegetrouw wordt ook ieder jaar een maand lang intensief door medewerkers gesport om kilometers te maken voor een goed doel.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 171 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.