Ruim 40 miljoen ingeschreven in Man AP Obligatie

Hopstaken johannesma & co

PERSBERICHT DECEMBER 2005

Ruim 40 miljoen Euro ingeschreven in de Man AP Diversified Markets Obligatie

Hopstaken Johannesma & Co heeft samen met haar partners Man Investments en de Rabobank in november en begin december de Man AP Diversified Markets Obligatie ('De Obligatie') gelanceerd. De Obligatie combineert een minimum aflossingsbedrag van 100% van de inleg op einddatum met een relatief hoog verwacht rendement. De Obligatie belegt in het succesvol bewezen AP beleggingsprogramma van Man Investments en is uitgegeven door de Rabobank, die bescherming op de inleg geeft.

Beleggers in Nederland (en deels ook België) hebben in totaal voor ruim 40 miljoen Euro ingeschreven in de Obligatie, hetgeen aangeeft dat de interesse naar alternatieve beleggingsstijlen groot is.

Hopstaken Johannesma & Co

Hopstaken Johannesma & Co ('HJCO') is opgericht in 2003 als een effecteninstelling die gespecialiseerd is in de snelgroeiende industrie van alternative investments. HJCO geeft beleggers (zowel particuliere relaties alsmede private banks en vermogensbeheerders) toegang tot de fondsen van Man Investments.
HJCO is intermediair van het Britse Man Investments, wereldwijd de grootste aanbieder van hedgefunds. Als effecteninstelling staat HJCO onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en is gevestigd in het World Trade Center in Rotterdam. De onderneming heeft op dit moment 5 werknemers.
De oprichters van HJCO zijn Arthur Hopstaken (39) en Willem Johannesma (38). Beiden hebben een lange ervaring in vermogensbeheer en derivatenhandel, opgedaan bij de banken MeesPierson en Kempen & Co voordat zij HJCO hebben opgericht. Meer informatie is te vinden op www.hjco.nl

Meer informatie of commentaar op dit persbericht: Hopstaken Johannesma & Co (Willem Johannesma of Arthur Hopstaken: 010-2051260 info@hjco.nl )