Gemeente Alkmaar


Persbericht

Alkmaar, 21 december 2005

Eerste studenten half januari naar Westerlicht

Vanaf half januari heeft gebouw Westerlicht tijdelijke bewoners: dan betrekken de eerste buitenlandse studenten van Hogeschool INHOLLAND een deel van de 56 kamers. De herstelwerkzaamheden aan Westerlicht, die het Medisch Centrum Alkmaar en woningcorporatie Woonwaard begin april zijn gestart, zijn nu zo goed als afgerond.

Op dit moment wordt Westerlicht nog bewoond door de kraakwacht. Het MCA (eigenaar van het pand) en Woonwaard (verhuurder) hebben een gebruikerscontract gesloten voor de duur van anderhalf jaar (tot 1 juli 2007). Dit kan telkens met een half jaar worden verlengd. MCA en Woonwaard hebben vorig jaar gekozen voor tijdelijke bewoning door studenten om verval van het pand tegen te gaan en het gebouw te benutten totdat het een definitieve invulling krijgt. De plannen voor de definitieve invulling worden binnenkort bekendgemaakt.

Woonwaard verhuurt 39 kamers aan Engelse studenten die een studie volgen aan de Hogeschool INHOLLAND. De huisvesting van deze buitenlandse studenten in Westerlicht voorkomt dat er extra druk ontstaat op de reguliere markt voor jongerenhuisvesting. De overige 17 kamers in Westerlicht komen ook in de verhuur. Woonwaard verwacht hiervoor veel belangstelling van studenten/jongeren.

Omdat Woonwaard de huisvesting van jongeren als één van haar maatschappelijke taken ziet, heeft zij een aanzienlijk deel van de kosten van de verbouwing voor haar rekening genomen.

De PvdA heeft onlangs het idee geopperd om de huidige bewoners van de Raad van Arbeid in Westerlicht te huisvesten. De Raad maakt plaats voor nieuwbouw. Huisvesting in Westerlicht is voor bewoners van de Raad geen structurele oplossing, omdat Westerlicht op korte termijn een andere bestemming heeft.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van: MCA, Marjolein Zinkstok, tel: (072) 548 34 99
Woonwaard, Walter Volgers, tel: (072) 527 66 73
Gemeente Alkmaar, Bregje van der Steeg, tel: (072) 548 89 34

---- --