Politie Midden- en West Brabant

Gewapende overval in Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 21 december 2005

Gewapende overval in Oosterhout

OOSTERHOUT De politie in Oosterhout is een uitgebreid onderzoek gestart naar de daders van een gewapende overval, die vanmorgen, tussen kwart voor negen en negen uur, werd gepleegd op de SNS bank aan de Heuvel in deze plaats. Vier gewapende en gemaskerde mannen, waarvan er één in de auto achter bleef, zijn er in een gestolen auto met een geldbedrag vandoor gegaan.

Toen vanmorgen twee medewerkers van de SNS Bank het bankgebouw wilden binnengaan om met hun werkzaamheden te gaan beginnen, werden ze door de drie overvallers, die gemaskerd waren, onder bedreiging met een vuurwapen, het bankgebouw ingeduwd. In de bank hielden de overvallers de beide medewerkers onder schot. Een derde medewerker die ook aan het werk wilde gaan, zag dat er bij zijn bank iets niet in orde was en hij waarschuwde bij een kantoor in de buurt de politie. Na enkele minuten verdwenen de overvallers weer.

De politie die snel ter plaatse was en de overvallers met hun auto in het vizier kreeg, heeft nog geprobeerd de vluchtende overvallers op de Heuvel klem te rijden maar dat is niet gelukt. De politieauto liep hierbij lichte schade op.

Kort na de overval werd de auto van de overvallers teruggevonden langs het Wilhelminakanaal in de buurt van een doe-het-zelfzaak in deze plaats. Van de overvallers ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Omdat de bankmedewerkers nogal onder de indruk waren van de overval, waarvan zij slachtoffer werden. Daarom heeft de politie de hulp van medewerkers van het bureau slachtofferhulp ingeroepen. Personeel van het Buro Slachtofferhulp verleent hen professionele ondersteuning.

Personeel van de Technische Recherche van de Politie Midden en West heeft zowel in het bankgebouw als op de plaats waar de gebruikte auto werd teruggevonden een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Carel Bouman