Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple-distributeur FIVE 4 U gaat producten OKI Printing Solutions voeren

Oplossingsgerichte benadering van grafische wereld via gespecialiseerde resellers

Hoofddorp, 21 december 2005 - OKI Printing Solutions en distributeur FIVE 4 U hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. De overeenkomst houdt in dat FIVE 4 U vanaf 1 januari 2006 producten van OKI in het assortiment zal voeren. Het gaat in eerste instantie om de high-end kleurenlaserprinters series C5000 en C9000. Het onderdeel Grafiplus van FIVE 4 U zal zich hiermee vooral op de grafische wereld richten.

FIVE 4 U is een toonaangevende distributeur van Apple-computers, randapparatuur en grafische software zoals Adobe, Enfocus en Filemaker. Grafiplus biedt via gespecialiseerde dealers totaaloplossingen voor de grafische sector, zoals uitgeverijen, reclamebureaus, prepressbedrijven en drukkerijen. De high-end office en grafische laserprinters van OKI vullen de oplossingen van Grafiplus perfect aan.

"De C9600 en C9800 bijvoorbeeld zijn toepassingsgerichte kleurenlaserprinters en passen dus uitstekend in ons aanbod voor de grafische markt", aldus William Overweg. Hij is bij FIVE 4 U verantwoordelijk voor de activiteiten van Grafiplus. "Je kunt er bijvoorbeeld banners mee printen tot een breedte van 1,20 meter. Ideaal voor het maken van storyboards. Andere mogelijkheden zijn cd-hoesjes en visitekaartjes. OKI levert producten van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Daarmee zijn ze interessant voor een breed segment. We verwachten er veel van."

Voor OKI betekent de samenwerking met FIVE 4 U een belangrijke aanvulling op het verkoopnet. "Hoewel een aantal van onze printers zeer goed aansluit op Apple-apparatuur, hebben we onze producten tot nu toe met name verkocht via dealers die op Microsoft georiënteerd zijn", aldus Korstiaan van Kleef, sales en marketing director van OKI Printing Solutions. "Met FIVE 4 U krijgen we nu ook voet aan de grond in het Apple-segment."

Over Five 4 U, afdeling Grafiplus:
Grafiplus is de distributeur voor oplossingen in de grafische markt. Zij distribueren onder ander de producten van Enfocus, Woodwing, EFI color proofing, Gradual, Extensis en een aantal PDF workflowoplossingen. Five 4 U heeft vestigingen in de Benelux. De Nederlandse vestiging bevindt zich in Utrecht. Voor meer informatie zie www.grafiplus.nl en www.five4u.nl.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions ontwerpt, maakt en verkoopt papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele producten. Het bedrijf heeft verkoop- en marketingvestigingen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is gevestigd in Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een volle dochter van het Japanse OKI Electric Industry Co. Ltd, een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en verbeteren. Meer informatie op www.oki.nl.