Gemeente Haarlem


21 december 2005

378/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Verbeterprogramma werpt vruchten af


Afdeling Vastgoed op orde gebracht


Op 20 december 2005 heeft het college van B&W de eindrapportage vastgesteld van het verbeterprogramma van de afdeling Vastgoed. De gemeente heeft in korte tijd een groot aantal verbeteringen doorgevoerd. Hiermee is een solide basis gelegd voor de toekomst.


Naar aanleiding van geconstateerde kredietoverschrijdingen en operationele achterstanden bij de afdeling Vastgoed, heeft het college in het voorjaar van 2005 een omvangrijk en diepgaand verbeterprogramma opgesteld.

De eindrapportage toont aan dat de geconstateerde operationele achterstanden bij de afdeling Vastgoed vrijwel volledig zijn weggewerkt en teruggebracht tot een beheersbare werkvoorraad.
In de werkorganisatie zijn structurele verbeteringen doorgevoerd in de werkprocessen, informatievoorziening, controle en cultuur. De bedrijfsvoering kan hiermee worden bestempeld als gestructureerd en goed georganiseerd. De huidige financiële positie van de afdeling is in kaart gebracht. Alhoewel de huidige reserves zich nog niet op het gewenste niveau bevinden, zijn adequate maatregelen getroffen om de financiële positie op termijn structureel te verbeteren.

Met de vaststelling van de eindrapportage is het projectmatige karakter van het verbeterprogramma ten einde gekomen. Het ingezette proces van verbeteringen zal nu met kracht worden voortgezet. De komende periode zal in het teken staan van bestendiging van de behaalde resultaten en een stevige verankering van de verbeteringen in de staande organisatie. Het college heeft vertrouwen in de afdeling en grote waardering voor de verbeteringen die de afdeling in korte tijd heeft weten te realiseren.

sector Concernstaf
Linda Lans, communicatieadviseur
023-511 3075
023-511 3040
llans@haarlem.nl

---- --