Gemeente Haarlem


21 december 2005

379/05
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Eenmalige ondersteuning voor 'goed initiatief'

Haarlem ondersteunt Voedselbank Haarlem e.o. met 10.000 euro


Het college van B&W heeft dinsdag 20 december 2005 besloten om de Voedselbank Haarlem e.o. éénmalig te ondersteunen met een subsidie van 10.000 euro. Hiermee beloont het college wat zij een 'goed initiatief' noemt. De subsidie is afkomstig uit de concernpost 'onvoorzien' van de gemeente Haarlem.


De Voedselbank Haarlem en Omstreken is een nieuw initiatief dat door middel van het gratis verstrekken van voedselpakketten mensen ondersteunt die op of onder het bestaansminimum leven. Ook wil de Voedselbank verspilling tegengaan.


De organisatie heeft in november 2005 aan de gemeente gevraagd om ondersteuning bij haar werkzaamheden. Zo is hun transportbus aan onderhoud toe. Ook geeft de Voedselbank aan veel kosten te maken voor telefoon, drukwerk enzovoorts.


De subsidie is niet structureel. Sinds de start van de Voedselbank heeft de gemeente Haarlem deze organisatie op verschillende manieren ondersteund. Haarlem stelt hun huisvesting aan het Prinsen Bolwerk gratis ter beschikking. Ook heeft het College gisteren afgesproken om de Voedselbank 'actief te ondersteunen' bij haar zoektocht naar nieuwe huisvesting.


Wethouder Barnhoorn: 'Haarlem voert een ruim minimabeleid via de bijzondere bijstand. Ondanks dat zeer veel minima deze voorziening weten te vinden, blijkt een initiatief als de Voedselbank nodig. Voor de Voedselbank is deze bijdrage een eenmalige stimulans. Anderzijds: Het moet vooral óók een particulier initiatief blijven, naast onze inspanningen via Sociale Zaken en Werkgelegenheid'.


sector Publieksdienst
Ton Boon, communicatieadviseur
023-5114483
amboon@haarlem.nl
---- --