Woensdag 21 december te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 21-12-2005 o In het regionale opsporingsprogramma Team West van RTV West, woensdag 21 december 2005, aandacht voor een overval op een snackbar in Leiden, de zoektocht naar een medium (paragnost), een groot aantal auto-inbraken in Gouda en een aanranding in Den Haag.

Overval op snackbar in Leiden Op zaterdag 10 december rond 23.45 uur is snackbar Stevenshof aan de Stevensbloem in Leiden overvallen. De met een bivakmuts gemaskerde overvaller dreigde met een mes en deed een greep in de kassa. Daarna verdween de man.

Op het moment van de overval waren er twee medewerksters en vier klanten aanwezig. Twee jongens wilden de medewerksters te hulp komen, maar zij bonden in toen ook zij werden bedreigd door de overvaller. Twee meisjes vluchtten de snackbar uit. De politie wil erg graag met hen spreken, maar weet niet wie de meisjes zijn. Het is alleen bekend dat ze Kim en Sandy heten.

Signalement overvaller
---
* man * 1.70 1.80 meter * zwarte driekwart jas met rits * zwarte broek * zwarte schoenen * sprak Nederlands met een Noord-Afrikaans accent

Behalve de twee meisjes zoekt de politie ook andere getuigen van de overval en mensen die de overvaller kort voor of na de overval hebben gezien. Mogelijk dat iemand heeft gezien dat de man zijn bivakmuts op- of afdeed. Ook wil de politie graag weten hoe en waarheen de dader is gevlucht.

U kunt uw informatie doorgeven aan de recherche in Leiden via telefoon 0900-8844

Slachtoffers medium gezocht De recherche in Leiden doet onderzoek naar een man die zich uitgeeft als paragnost / medium. Hij riep via advertenties in onder meer de Telegraaf mensen met bijvoorbeeld relatieproblemen op om hem te bellen. Hij beweerde dat hij die problemen kon oplossen.

In juli van dit jaar heeft een inwoner van Leiden gebruik gemaakt van zijn diensten . Tijdens één van de meditatiesessies in de woning van het slachtoffer moest het slachtoffer een envelop op tafel leggen met hierin een bedrag van 10.000,-. Tijdens de sessie heeft de paragnost kans gezien de envelop om te wisselen voor een identieke envelop met hierin velletjes papier.

De zogenaamde paragnost, een 22-jarige Hagenaar, afkomstig uit een Afrikaans land, is zondag na een actie van de politie Leiden aangehouden.

De man heeft zich in de advertenties uitgegeven als MR. KADI en MR. RABI.

Uit onderzoek is gebleken dat er mogelijk meer slachtoffers van deze man zijn. De recherche in Leiden is op zoek naar andere slachtoffers en verzoekt hen dringend contact op te nemen via 0900-8844.

Groot aantal auto-inbraken in Gouda In Gouda is de laatste weken ongeveer 125 keer aangifte gedaan van diefstallen uit autos. Het grootste deel van de auto-inbraken is gebeurd in Gouda-Oost. Daar kwamen alleen al in het afgelopen weekend 24 aangiftes binnen.

De politie heeft extra mankracht ingezet voor toezicht en onderzoek. Dat heeft inmiddels geleid tot de aanhouding van drie verdachten. Maar de politie vraagt ook uw hulp. Mocht u in Gouda een autokraak zien gebeuren, dan wordt u dringend verzocht direct het alarmnummer 112 te bellen.

Verder heeft de politie een paar tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van diefstal uit uw auto. Natuurlijk is het niet verstandig om waardevolle spullen achter te laten in uw auto. Ook raadt de politie aan om meteen na het instappen de portieren op slot te doen. De laatste tijd komt het voor dat dieven uw spullen van de bijrijdersstoel stelen op het moment dat u net bent ingestapt.

Onderwerpen Haaglanden

Vrouw aangerand in Den Haag Op woensdag 7 december rond 21.35 uur is een vrouw aangerand op de Monsterseweg in Den Haag. Ze reed op haar fiets vanuit de richting Monster. Uit de richting Den Haag kwam haar een man op een grijze scooter tegemoet. Ter hoogte van de Oorberstraat schopte de scooterrijder tegen de fiets van de vrouw. Zij raakte uit balans, maar kon overeind blijven. De scooterrijder draaide en schopte opnieuw tegen de fiets. Daarbij kwam de vrouw op de grond terecht.

Er ontstond een worsteling tussen de aanrander en de fietster. Omdat de vrouw zich zeer hevig verzette, ging de man er uiteindelijk vandoor. Hij reed weg in de richting van Monster.

Signalement aanrander: * man * 1.85 1.90 meter * fors postuur * zwarte integraalhelm met doorzichtig vizier * zwarte sjaal tot mond * donkere driekwart jas * penetrante lucht die door het slachtoffer wordt omschreven als tuinderslucht

De politie is op zoek naar getuigen van de aanranding en naar mensen die denken iemand te herkennen aan de hand van het signalement in combinatie met de grijze scooter en de zwarte integraalhelm.

U kunt uw informatie doorgeven aan de recherche in Den Haag Zuid-West via 0900-8844

Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.