Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 21 december

Alkmaar, 21-12-2005 o 14.32 uur

Bejaarde gedupeerd

Bergen, dinsdag 20 december 2005

Oplichters verzinnen steeds weer nieuwe smoezen om mensen geld afhandig te maken. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar slachtoffers waar zij de meeste kans op succes hebben en de minste kans om gepakt te worden: in de meeste gevallen bejaarden. Op dinsdagmorgen kreeg een 83-jarige vrouw uit Bergen bezoek van een vertegenwoordiger van de bank. Hij legde een huisbezoek af omdat de pinpas van het slachtoffer vervangen moest worden. Hiervoor had hij de bankpas en de pincode nodig. In vol vertrouwen gaf het slachtoffer deze mee. Toen zij later tot het inzicht kwam dat er iets niet klopte, bleek het al te laat te zijn. Er was inmiddels een bedrag van haar rekening gepind.

Bijzondere visser

Schoorl, dinsdag 20 december 2005

Op dinsdagmiddag trof de politie een wel zeer bijzondere methode van vissen aan op het strand nabij de Kerf onder Schoorl. Een 40-jarige man uit Egmond aan Zee reed op een landbouwtractor door de branding, terwijl hij een net achter zich aan sleepte. Hij verklaarde zelf dat hij op deze wijze aan het garnalen vissen was. Tegen de man wordt een onderzoek ingesteld. De man had weliswaar een ontheffing om met een tractor in Egmond aan Zee een bootje van of naar het strand te brengen, maar deze ontheffing is vermoedelijk niet geldig in Schoorl. Bovendien gaat deze methode van vissen wel wat ver als men zich bedenkt dat recreatief vissen op garnalen meestal met behulp van een waadpak of een bootje gebeurt.

Verkeerscontrole

Schagen, dinsdag 20 december 2005

Op dinsdagmiddag werd een korte verkeerscontrole gehouden op de Nieuwstraat in Schagen. Hierbij kregen veertien bestuurder een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Ook kreeg een bestuurder een bekeuring omdat hij niet handsfree zat te bellen.

Heerhugowaard, dinsdag 20 december 2005

Op dinsdagmiddag werd een roodlichtcontrole gehouden bij de stoplichten op de kruising Westtangent Stationsweg in Heerhugowaard. In totaal werden de kentekens van twintig automobilisten genoteerd die door rood licht reden. Zij krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Slootdorp, dinsdag 20 december 2005

Op dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerterpweg in Slootdorp. In totaal passeerden 290 voertuigen de controleplaats, waar 80 km per uur gereden mag worden. Hiervan reden er 43 te snel. Dat leverde een overtredingspercentage op van 15%. Ook werd er gecontroleerd op de Koningin Wilhelminaweg waar een maximum snelheid van 50 km per uur geldt. Hier reden van de 171 passanten er 38 te snel. Overtredingspercentage 22 %. Hoogst gemeten snelheid: 92 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Alkmaar, dinsdag 20 december 2005

Op dinsdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Kanaaldijk in Alkmaar waarbij 43 bromfietsen werden gecontroleerd. Hiervan bleken er vier opgevoerd te zijn. Daarnaast werd ook nog een bromfietser bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Wognum, dinsdag 20 december 2005

Naar aanleiding van klachten van omwonenden worden er in Wognum regelmatig verkeerscontroles gehouden. Op dinsdagmiddag werd de controle uitgevoerd op de Oosteinderweg. Hier werd van 43 passanten de snelheid gemeten. Drie bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 71 km per uur.

Hoorn, woensdag 21 december 2005

Op woensdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Berkhouterweg in Hoorn. De controle was met name gericht op schoolgaande jeugd. In totaal kregen 21 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Castricum, woensdag 21 december 2005

Op woensdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Dorpsstraat in Castricum. De controle was met name gericht op schoolgaande jeugd. In totaal kregen 11 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Te snel: rijbewijs kwijt

Alkmaar, dinsdag 20 december 2005

Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg te Alkmaar werd een 30-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. De man reed maar liefst 143 km op een plaats waar 80 km per uur is toegestaan. De man moest hierop zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal.

Woninginbraak

Heerhugowaard, dinsdag 20 december 2005

Tussen maandagmorgen 10.00 uur en dinsdagmiddag 15.45 uur werd er ingebroken in een hoekwoning aan het Excelsiorhof in Heerhugowaard. De daders kwamen de woning binnen door een keukenraam te forceren. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een afgesloten tussendeur werd opengebroken. Uit de woning werden een DVD-speler en een spelcomputer ontvreemd.

Alkmaar, dinsdag 20 december 2005

Op dinsdag werd tussen 10.00 en 17.00 uur ingebroken in een woning aan de Ruysdaelkade in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de voordeur open te hengelen. Er werd geen braakschade aangetroffen. Uit de woning, die geheel doorzocht werd, werden in ieder geval twee armbanden weggenomen. Bij het open hengelen van een deur wordt via de brievenbus de deurklink naar beneden geduwd of het slot opengetrokken. Dit kan op eenvoudige wijze worden voorkomen door het slot in de nachtstand te draaien of door een extra bijzetslot te plaatsen.

Heerhugowaard, woensdag 21 december 2005

Op woensdagmorgen werd tussen 00.30 en 06.45 uur ingebroken in een woning aan de Huygendijk in Heerhugowaard. De daders kwamen de woning binnen door gaatjes te boren in de achterdeur. Uit de woning werden onder anderen een GSM, een digitale camera en autosleutels ontvreemd. Vervolgens namen de inbrekers ook de voor de deur op het erf geparkeerd staande personenauto mee. Het ging daarbij om een Mercedes, type ML270CDI met kenteken 05-LT-RF.

Diefstal auto

Castricum, woensdag 21 december 2005

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 21.00 en 07.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Juliana van Stolbergstraat in Castricum. De auto stond afgesloten op het garagepad naast de woning. Het ging om een grijze Renault Espace met kenteken 13-FB-BR.

Aanrijding met letsel

Opmeer, dinsdag 20 december 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.40 uur, raakte een 10-jarige jongen gewond bij een aanrijding op de Marsstraat in Opmeer. De jongen was op de Marsstraat aan het spelen en liep zonder uit te kijken de rijbaan op. Hier kwam juist een 39-jarige man uit Opmeer in een bestelauto aangereden. Hij kon, ondanks zijn lage snelheid, een aanrijding niet voorkomen. Het jongetje liep een beenbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Rustenburg, woensdag 21 december 2005

Op woensdagmorgen omstreeks 08.20 uur raakte een 16-jarige jongen uit Ursem gewond bij een aanrijding op de kruising Huigendijk-Oostdijk in Rustenburg. Een 28-jarige vrouw uit Hensbroek reed in een personenauto over de Oostdijk. Bij genoemde kruising nam zij de binnenbocht naar de Huigendijk. Hierbij kwam zij in botsing met de fietser die daarbij ten val kwam. De jongen werd met letsel aan zijn arm voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De vrouw had de jongen, die zonder verlichting reed, niet gezien.

Alcoholcontrole

Hoorn, woensdag 21 december 2005
Op woensdagmorgen omstreeks 04.25 uur werd een 35-jarige Amsterdammer in een personenauto gecontroleerd op de Provincialeweg te Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Laatst gewijzigd 21-12-2005 14:37 | © Politie Noord-Holland Noord |