Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht

21 december 2005

Presentatie resultaten controle groepsaccommodaties

De VROM-Inspectie regio Oost heeft in oktober samen met 21 gemeenten 71 groepsaccommodaties in Gelderland en Overijssel gecontroleerd. Donderdag 22 december om 10.00 uur worden in Arnhem de resultaten toegelicht door de regionaal inspecteur van de VROM-Inspectie regio Oost, dhr. J. Blenkers. Bij de bijeenkomst is ook dhr. H.L.M. Bloemen aanwezig, burgemeester van de gemeente Berkelland. Hij heeft in Berkelland twee kampeerboerderijen gesloten in verband met de veiligheid. De media zijn uitgenodigd bij de presentatie aanwezig te zijn.

Het onderzoek vond plaats tijdens een speciale 'toezichtweek' van 10 tot en met 14 oktober. Het onderzoek richtte zich op groepsverblijven waar overnachting mogelijk is zoals kampeer- of vakantieboerderijen, scoutinggebouwen en maneges waar ruiterkampen worden gehouden. Bij de controles is gekeken naar alle mogelijke aspecten van de VROM-wet- en regelgeving: ruimtelijke ordening, bouw, milieu, het gebruik, de brandveiligheid, de vluchtveiligheid en de veiligheid van het leidingwater (legionella). Voor vrijwel al deze aspecten is de gemeente de eerst verantwoordelijke handhaver van de regels. De VROM-Inspectie ziet toe op een juiste uitvoering door gemeenten. Bij de toezichtweek heeft de Inspectie nauw samengewerkt met de betrokken gemeenten en ondersteunde deze waar dat nodig en gewenst was.

Lokatie

De presentatie vindt plaats bij de VROM-Inspectie regio Oost, Pels Rijckenstraat 1, kamer 024, Arnhem. Een routebeschrijving is te vinden op http://www.vrom.nl/pagina.html?id=17402.

Aanmelden bij Jeroen Bos, Persvoorlichting VROM, via jeroen.bos@minvrom.nl of (070) 339 2616.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=22227 )