Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 21 december 2005

Politie onderzoekt woninginbraak

STEENBERGEN: Op dinsdagavond kreeg de politie melding van woninginbraak aan de Westlandse Langeweg. Men brak aan de achterzijde van het pand een schuifpui open en doorzocht het pand. Er zijn enkele kledingstukken ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan voor inbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdag 21 december even na middernacht melding van een inbraak aan de Casper Fagellaan. Bij het arriveren zag de politie een man wegrennen. De 29-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en gaf hier tijdens verhoor de inbraak toe. Na verhoor is hij ingesloten en op woensdagmiddag in vrijheid gesteld. De politie is op zoek naar zijn mededader. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 21 december een 50-jarige man uit Bergen op Zoom aan. De man deed boodschappen in een winkel aan de vlaszak. Hij rekende hier slechts een deel van zijn boodschappen af. Bij de uitgang werd de man aangesproken door een
beveiligingsbeambte. Deze belde de politie. De man is aangehouden. Tijdens verhoor gaf hij de diefstal toe. Hij is met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Woninginbraak

HUIJBERGEN: Op dinsdag 20 december is er ingebroken in een woning aan de Meulenven. De daders braken een raam open en traden zo binnen. Er zijn onder andere sieraden ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag 20 december een 38-jarige man uit Roosendaal aan, omdat hij nog een vonnis van 30 dagen cel open had staan. Bij het binnentreden van de woning aan de Burgerhoutsestraat troffen de agenten een hennepkwekerij aan. Er waren geen planten meer in de kwekerij aanwezig, maar wel apparatuur. De kwekerij is ontmanteld. Naar schatting hadden er ongeveer 150 planten in gestaan. De bewoner van het pand is verhoord en ingesloten.

Man aangehouden bij drugscontrole

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie controleerde op dinsdag 20 december een theehuis aan de Brugstraat. Hier is ruim 250 gram hasj aangetroffen. Ook is er een geldbedrag van enkele duizenden euros gevonden. De goederen zijn in beslag genomen. De 33-jarige huurder van het pand is aangehouden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gewonden bij éénzijdig ongeval

MOERSTRATEN: Op woensdagochtend 21 december gebeurde er een ongeval aan de Moerstraatsebaan. Een automobilist, leeftijd onbekend, uit Moestraten reed met zijn 53-jarige moeder , ook uit Moerstraten, over de Moestraatsebaan. De bestuurder voelde een spinnetje en probeerde deze weg te jagen. Hij raakte hierbij de controle over het voertuig kwijt en botste frontaal tegen een boom. De 53-jarige vrouw is met een gebroken borstbeen en een gebroken ruggewervel per ambulance naar het Lievensberg Ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van het voertuig is naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. Om de bestuurder uit het voertuig te bevrijden heeft de brandweer het linkerportier van de auto verwijderd. De weg is in verband met de werkzaamheden enige tijd afgezet.

Politie houdt man aan voor drugsbezit

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 21 december een 19-jarige man uit Roosendaal aan voor drugsbezit. De politie hield de man aan en controleerde zijn auto. Hierbij is 110 gram hasj gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De man kreeg een bekeuring van 260,- en is na directe betaling in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg