Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 21 december 2005

BREDA, 21 december 2005

Inbraak in woning

ETTEN-LEUR: In een woning aan de Kruisvelden is dinsdag overdag ingebroken. De daders forceerde het keukenraam aan de achterzijde van de woning waarna zij binnen konden komen. Een aantal sieraden zijn meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Vijftal vernielt hotelkamer

ZUNDERT: Vijf mannen zijn dinsdagavond door de politie aangehouden omdat zij even daarvoor een hotelkamer hadden vernield. De mannen hadden twee hotelkamers geboekt. Halverwege de avond hoorde de eigenaar van het hotel een hoop lawaai van één van de door de mannen geboekte kamers komen. Toen hij ging kijken zag hij dat de mannen allen in de hotelkamer stonden en dat het meubilair in de kamer gedeeltelijk was vernield. De eigenaar heeft hierop de politie gebeld die de mannen heeft aangehouden voor vernieling. De verdachten, allen afkomstig uit Bulgarije, zijn voor nader verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan voor mishandeling

BREDA: Een 44-jarige inwoner van Breda is woensdagochtend door de politie aangehouden nadat hij een beveiligingsbeambte van een opvangcentrum aan de Slingerweg had mishandeld. De man had een verbod gekregen om binnen te komen en werd door de beambte gevraagd om buiten te wachten. Daar wilde hij niet aan voldoen waarna hij direct een dreigende houding aannam. Direct daarop volgend deelde hij een aantal kopstoten uit waardoor het slachtoffer letsel opliep aan zijn gezicht. De man is door de beambte uiteindelijk onder controle gekregen waarna deze hem heeft overgedragen aan de ter plaatse gekomen politieagenten. De man is na verhoor in de loop van de middag heengezonden.

Computers en gereedschap buit bij bedrijfsinbraken

BREDA: Aan de Paardeweide is tussen dinsdagavond en woensdagochtend ingebroken. Twee ruiten aan de voorzijde van het pand zijn ingeslagen. Een TFT scherm en een server zijn meegenomen. Aan de Heilaar-Noordweg is ook ingebroken in een bedrijf waarbij een beeldscherm is meegenomen. Ook hier is een ruit ingegooid.

ZEVENBERGEN: Aan de Huizersdijk is ingebroken in een fabriekshal. De roldeur is geforceerd waarna een aantal gereedschappen uit het pand zijn meegenomen.

PRINSENBEEK: Woensdagochtend kwam een medewerker van een bedrijf aan de Lind tot de ontdekking dat er was ingebroken. Een drietal ruiten was ingeslagen waarna de daders een tweetal beeldschermen en een computer hebben meegenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg