Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

21 december 2005

Apeldoorn - Fietser raakt gewond

Een 51-jarige fietser uit Wenum Wiesel raakte dinsdagmorgen (20/12) rond 07.15 uur gewond nadat hij tegen een pony was gefietst. De man was op weg naar zijn werk en fietste op het donkere gedeelte van de Schupperijweg en werd opeens omvergelopen door een loslopende pony. Hierdoor kwam de man ten val. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De pony werd door een buurtbewoner in een wei gedreven. De politie is op zoek naar de eigenaar van de zwarte pony, vermoedelijk een Shetlander, zodat betrokken elkaars gegevens kunnen uitwisselen.

Apeldoorn - Onder invloed

Een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek afgelopen nacht (21/12) rond 01.10 uur bij een politiecontrole op de Wilhelmina Druckerstraat onder invloed van alcohol. De man blies 1,0 prom. en kreeg een boete.

Apeldoorn - Fietsverlichting niet in orde

Dinsdagmorgen (20/12) bleek bij een controle op verschillende locaties in Apeldoorn de verlichting van 16 fietsers niet in orde. Zij kregen een boete. Een 44-jarige fietser uit Apeldoorn negeerde een stopteken en werd tot stoppen gedwongen. De man kon zich tevens niet legitimeren. De man kreeg een boete terzake de fietsverlichting en het niet kunnen tonen van de legitimatie.

Apeldoorn - Jongen aangehouden met gestolen snorfiets

De politie heeft op dinsdagmorgen (20/12) op de Deventerstraat een 15-jarige Apeldoorn aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen snorfiets. Tevens gaf hij een valse naam op en bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij kreeg daar een boete voor en deed vrijwillig afstand van de snorfiets. De jongen wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Apeldoorn - Brand in kantoorcontainer

Op dinsdag (20/12) ontstond er rond 22.50 uur brand in een kantoorcontainer op een terrein aan de Lobroeksweg. De toegangsdeur van de container bleek te zijn geforceerd. De brandweer had enige tijd nodig om de brand te blussen omdat de container behoorlijk afgeladen was met diverse voorwerpen. De hoogte van het schadebedrag is niet bekend. De politie onderzoekt de brandstichting.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --