Politie Twente

Nagekomen persberichten van woensdag 21 december 2005

Aanranding

Jongen valt meisje lastig en plaatst seksueel getinte opmerkingen; politie zoekt getuigen

Almelo

Donderdag 15 december omstreeks 17.00 uur fietst een 21 jarige vrouw uit Almelo over de Vissedijk in de richting van de Rengelinkstraat in Almelo. Ter hoogte van de manege komt een jongeman naast haar fietsen. Hij spreekt haar aan, vraagt te stoppen en plaatst seksueel getinte opmerkingen. De vrouw voelt zich bedreigd en heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan. De politie komt graag in contact met getuigen en ook met andere meisjes of vrouwen die mogelijk door dezelfde man zijn benaderd. Dit kan aan het politiebureau maar ook telefonisch via het nummer 0900-8844. Het signalement van de man is als volgt: een jongeman van ongeveer 18 jaar met een normaal postuur, smal gezicht en kort donkerblond haar. Hij droeg een driekwart donkerkleurige parkajas. (05-160786)

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

Politie treft bij controle in een auto een partij illegaal vuurwerk aan en heeft inmiddels vier verdachten aangehouden

Daarle

Zaterdagavond 16 december controleert het regionaal vuurwerkteam van de Politie Twente een auto op de Groeneweg in Daarle. In de auto wordt een grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie houdt de twee inzittenden aan, een 40 jarige man en een 17-jarige jongen, beiden uit Westerhaar. De twee blijken even daarvoor een woning in Daarle te hebben bezocht. In deze woning wordt eveneens een partij illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk wordt in beslag genomen. De bewoner, een 22-jarige man, zal nog nader door de politie gehoord worden. Het in beslag genomen vuurwerk, in totaal 200 kg, bestaat uit Chinese rollen, flowerbeds en ander gevaarlijk vuurwerk. Nader onderzoek leidt maandag 19 december tot aanhouding van nog twee verdachten, mannen uit Westerhaar van 20 en 23 jaar. Zij worden in hun woning aangehouden en worden ervan verdacht eveneens betrokken te zijn bij illegale handel in vuurwerk. Het onderzoek wordt vervolgd. De politie zal in deze zaak nog meerdere personen horen. De vier verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-152249)

Fietser door auto aangereden

Automobilist ziet fietser over het hoofd waarna een aanrijding ontstaat

Enschede

Woensdagmorgen 21 december vindt omstreeks 09.50 uur een aanrijding plaats op de kruising Heutinkstraat/Batjanstraat in Enschede. Een 32 jarige automobilist uit Enschede rijdt vanaf de Heutinkstraat linksaf de Batjanstraat in en ziet hierbij een 62 jarige Enschedese over het hoofd, die op de Batjanstraat fietst. Beiden komen met elkaar in aanrijding. De vrouw raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-161187)

Paard in gevaar

Paard wordt met staaldraad om de hals aangetroffen en is gelukkig ongedeerd

Haaksbergen

Dinsdagavond 20 december omstreeks 21.00 uur werd in een stal aan de Oldenkotsedijk in Haaksbergen een paard aangetroffen met een staaldraad om de hals. In het draad was een knoop gelegd. Het uiteinde van het draad zat aan de muur bevestigd waardoor het paard de kans liep zich te verhangen. Gelukkig werd dit op tijd ontdekt zodat het paard geen letsel heeft opgelopen. De stal bevindt zich ongeveer 150 meter achter een woning en is alleen via een eigen weg bereikbaar. De eigenaresse van het paard, een 23 jarige vrouw uit Enschede, deed inmiddels aangifte. Het vermoeden bestaat dat iemand het draad om de hals van het paard gewikkeld heeft, dit moet dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur gebeurd zijn. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de afdeling Haaksbergen via het nummer 0900-8844. (05-161078)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --