Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

21 december 2005

Zelhem - Bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Zelhem raakte dinsdagmiddag (20/12) rond 15.45 uur gewond na een aanrijding. Een 32-jarige automobilist uit Zelhem reed over de Burg. Rijpstrastraat vanaf Halle. De man wilde linksaf een inrit inrijden. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De jongen werd naar het ziekenhuis overgebracht en bleek onder andere een gebroken pink te hebben. De automobilist bleef ongedeerd.

Didam - Automobiliste gewond

Een 66-jarige automobiliste uit Babberich raakte dinsdagmiddag (20/12) gewond na een aanrijding. Het ongeval vond plaats rond 16.05 uur op de Bievankweg. Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dortmund wilde vanaf de A18 de Bievankweg op rijden. Hierbij zag hij de vrouw over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De vrouw had een hoofdwond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Toldijk / Didam - Onder invloed

Een 69-jarige automobilist uit Hummelo bleek dinsdagavond (20/12) rond 21.15 uur bij een politiecontrole op de Zutphen-Emmerikseweg in Toldijk onder invloed van alcohol. De man blies 0,6 prom. en kreeg een boete.

Een 52-jarige automobilist uit Didam blies afgelopen nacht (21/12) omstreeks 01.35 uur bij een politiecontrole op de Weemstraat in Didam 1,0 prom. Ook deze bestuurder kreeg een boete.

Azewijn - Diefstal crossmotor

Uit de garage bij een woning aan de pastoor Meursstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag (20/12) een crossmotor weggenomen. Om in de garage te komen werd een deur geforceerd. De motor is een rood grijze Honda van het type CRF450R. De politie is een onderzoek gestart.

Groenlo - Inbraak in woning

In een woning aan de Willem Alexanderhof werd in de nacht van zondag op maandag (19/12) ingebroken. Men wist via een bovenlicht binnen te komen. Weggenomen werden onder ander een mobieltje en een MP3 speler. In een woning aan de Julianastraat werd in dezelfde ook getracht binnen te komen via een bovenlicht. Doordat de hond begon te blaffen werden de bewoners wakker. Zij zagen nog net een persoon wegvluchten. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

Eibergen - 12 boetes bij controle

Bij een verkeerscontrole dinsdagmiddag (20/12) op de Burg. Wilhelmweg werd twaalf maal bekeurd voor de volgende zaken: 5x niet stoppen voor rood licht, 5x niet dragen autogordel, 1x lekke uitlaat en 1x niet handsfree bellen.

Didam - Onderzoek diefstal tractor

De politie is onderzoek gestart naar de diefstal van een tractor met aanhangwagen bij een bedrijf aan de Fuukweg. Dit gebeurde in de nacht van zondag op maandag (19/12). De tractor, een groene John Deere met platte aanhangwagen, werd maandagmorgen rond 11.30 uur teruggevonden in Nieuw-Wehl op de Kleefslagsestraat. In het contactslot zat een sleutel. De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de diefstal kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --