Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

21 december 2005

Eerbeek - Verdachten brand muziektent aangehouden

De politie heeft dinsdag (20/12) vier verdachten voor het veroorzaken van de brand van 30 oktober in de muziektent aan 't Hungeling aangehouden. De brand zorgde voor de nodige opschudding in Eerbeek. Tijdens het onderzoek zijn de nodige verklaringen opgenomen. Stukje bij beetje kwamen de puzzelstukjes op z'n plaats te liggen en kon de politie de vermoedelijke veroorzakers aanhouden. De verdachten, jongeren in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Eerbeek, hebben in de betreffende nacht een fles benzine opgehaald, waarna de brand werd gesticht. Alle verdachten legden een verklaring af over hun aandeel in de brandstichting. De schade bedraagt E 36.000,-. De politie maakt proces verbaal op.

Zutphen - Onder invloed

Een 43-jarige automobilist uit Brummen bleek dinsdagavond (20/12) rond 21.50 uur bij een politiecontrole op de Bronsbergen onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. en kreeg een boete.

Klarenbeek - Inbraak in woning

In een woning aan de Hoofdweg werd dinsdag (20/12) ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere een fototoestel, dvd's, videobanden en een wasmand. De wasmand is waarschijnlijk gebruikt om de goederen in mee te nemen. De politie is een onderzoek gestart.

Eerbeek - Jeugdoverlast

Naar aanleiding van klachten van buurbewoners aan de Wethouder Sandersstraat heeft de politie dinsdagavond (20/12) enige tijd gecontroleerd. Twee jeugdigen werden betrapt terwijl ze vuurwerk afstaken. Zij kregen hiervoor een boete. Twee anderen moesten een boete betalen voor het drinken van alcohol op straat. De politie is van plan hier vaker te controleren.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --