Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 21 december 2005

Vandalen vernielen reclamebord

TILBURG Gistermiddag om vijf over vier hebben agenten in het winkelcentrum Heuvelpoort, twee 16-jarige jongens uit Goirle en Tilburg aangehouden. De jongens werden op heterdaad betrapt bij de vernieling van een reclamebord in dit winkelcentrum. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG Bij een verkeerscontrole aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten gistermiddag 15 weggebruikers bekeurd. Tien automobilisten kregen een bon omdat ze niet handsfree aan het bellen waren. Twee automobilisten volgden niet de verplichte rijrichting. Een bromfietser had geen bromfietscertificaat en twee bromfietsers reden zonder helm.

OISTERWIJK Aan de Burgemeester Verwielstraat in Tilburg hebben agenten gisteren drie bekeuringen uitgeschreven. Een automobilist belde niet handsfree, een bromfietser volgde de rijbaan niet en een bromfietser droeg geen helm.

TILBURG Bij een fietsverlichtingscontrole aan de Schouwburgring, de Korte Schijfstraat en de Schoolstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen 26 fietsers bekeurd waarvan de verlichting niet deugde.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG Na een brandmelding in een schuur aan de Lovensestraat werd gisteravond rond halfacht een bijzondere hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden 264 stekjes. De brand was uitgebroken bij een paneel van de stroomvoorziening. Het bijzondere aan de kwekerij was dat men daar alleen via een onderaardse gang de kwekerij kon bereiken. Bij onderzoek is verder gebleken dat de stroom hiervoor werd afgetapt. Vanmorgen is de kwekerij geruimd. Gisteravond rond acht uur werd in verband met het aantreffen van deze kwekerij een 33-jarige Tilburger aangehouden.

Flinke buit bij woninginbraak

UDENHOUT Gisteren, tussen s morgen halfacht en gisteravond halfacht, werd er aan de Marjolein in Udenhout ingebroken in een woning. De inbrekers kwamen de woning binnen door de achterdeur volgens de Bulgaarse methode (afbreken cilinder) open te breken. De hele woning werd doorzocht. De inbrekers hebben uit de woning drie flatscreen televisies, 200 euro en 50 kapotte mobiele telefoons weggehaald. De politie heeft van de 40-jarige benadeelde een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt drugsdealers aan

GOIRLE Vannacht zijn aan de Turnhoutsebaan in Tilburg een 27-jarige Bredanaar en een 18-jarige Oisterwijkse aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats op grond van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De Oisterwijkse vrouw was in het bezit van een busje traangas. De Bredanaar had een hoeveelheid drugs (speed) in bezit. De politie heeft de aangetroffen drugs en het busje traangas in beslag genomen. Verder name de politie 990 euro in beslag.

De zaak kwam vannacht aan het rollen toen een jachtopzichter (Bijzondere Opsporings Ambtenaar)en een medewerker van de Koninklijke Marechaussee op onderzoek waren in verband met stroperij. Op de Turnhoutsebaan in Goirle kwamen ze de Bredanaar tegen. De man kon zich niet legitimeren en als er met toestemming van de man een onderzoek in zijn auto wordt ingesteld wordt er speed in de auto aangetroffen. Ook in de kleding van de man vinden de opsporingsambtenaren drugs en geld. In de auto van de Bredanaar zit de Oisterwijkse vrouw. Die heeft een busje traangas in haar bezit. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt autodieven

TILBURG Vanmiddag rond de klok van twaalf uur hebben agenten op de Hugo de Grootstraat en de Van Limburg Stirumstraat in Tilburg twee mannen uit deze stad aangehouden. Zij waren in het bezit van een gestolen auto. De auto, die van een 40-jarige Tilburger is, werd gestolen vanaf de Schubertstraat in Tilburg.

Surveillerende agenten zagen de mannen vanmorgen met de gestolen auto uit de Oerlesestraat komen. Zij gaan met de dienstauto achter de gestolen auto staan en in de Korenbloemstraat krijgt de bestuurder een stopteken. De man voldoet er niet aan en dan ontstaat er een achtervolging die in eerste instantie loopt via de Korenbloemstraat, de Staringstraat, de Banningstraat, de Van Lennepstraat, de Berkdijksestraat, de Bilderdijkstraat en de Da Costastraat. Dan steken de autodieven de Ringbaan West over en gaat de achtervolging verder in de Burgemeesters buurt. Uiteindelijk kunnen agenten het duo aanhouden in de Hugo de Grootstraat en de Van Limburg Stirumstraat. De auto is in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman