Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 2694/Fax 070 - 318 2800


Den Haag, 21 december 2005


PvdA: één landelijke overstapservice voor zorgverzekeringen


Op dinsdag 20 december heeft de Tweede Kamer ingestemd met een motie van PvdA-Kamerlid Frank Heemskerk om te komen tot één landelijke overstapservice voor zorgverzekeringen. 'Mensen hebben behoefte aan zekerheid, duidelijkheid en houvast over de mogelijkheden om van zorgverzekeraar te wisselen. Mijn voorstel voor de landelijke overstapservice kan dat bieden', aldus Heemskerk.


Het PvdA-voorstel houdt in dat verzekerden die van zorgverzekeraar willen veranderen niet te maken krijgen met administratieve rompslomp. De nieuwe zorgverzekeraar wordt verantwoordelijk om alle uitstaande claims, betaalde rekeningen en de reeds betaalde premie direct te verrekenen met de oude zorgverzekeraar, waarna een mogelijk overgebleven saldo tussen de nieuwe zorgverzekeraar en de verzekerde afgerekend wordt. Op deze manier wordt het mensen gemakkelijker gemaakt om te wisselen van zorgverzekeraar.


Heemskerk: 'Minister Hoogervorst moet nu snel komen met één enkel overstapformulier, zeg maar een groene overstapkaart. Dat maakt de drempel om te veranderen van zorgverzekeraar in elk geval iets lager. De minister kan een voorbeeld nemen aan de Belastingdienst. Daar hebben ze nog steeds de slogan: "leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!"'




Partij van de Arbeid