Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

21 DECEMBER 2005

Harderwijk - Grote partij zwaar vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft nav klachten over vuurwerkoverlast op dinsdag (20/12) rond 00.40 uur een partij zwaar vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Justus van Effenstraat. De 40-jarige bewoner had het vuurwerk grotendeels onder zijn bed gestald. Ook in de woonkamer werd nog wat aangetroffen. In totaal nam de politie plm. 370 stuks vuurwerk in beslag waaronder een 100.000 klapper, vlinders en vuurpijlen. De politie maakt een proces-verbaal op.

Elspeet - Fietsster gewond Een 8-jarige fietsster uit Elspeet raakte op dinsdag (20-12) rond 15.30 uur gewond bij een valpartij op de Staverdenseweg. Het meisje fietste staande op de trappers. Toen ze door een 44-jarige plaatsgenote in de auto werd gepasseerd, kwam ze door onbekende oorzaak ten val. Ze werd met een hoofdwond en een pijnlijk been overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Wasdroger oververhit

De brandweer moest op woensdag (21/12) rond 01.00 uur in actie komen om een brandje te blussen in een woning aan de Luttekepoortstraat. Een wasdroger in de bijkeuken raakte oververhit en er ontstond een brandje. De brand was snel onder controle. In de ruimte ontstond rook- en waterschade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Ook werd de Stichting Salvage gewaarschuwd.

Harderwijk - Tuinbeeld ontvreemd

Uit een tuin aan de Eendekamp werd van zaterdag op zondag (17/18-12) een tuinbeeld ontvreemd. Het betreft een blank metalen pauw met een waaierstaart, hoogte 1.20 m. Het beeld was met 4 ijzerdraden in de aarde bevestigd.

Putten - Gekantelde aanhanger

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die op dinsdag (20/12) rond 17.15 uur op de Voorthuizerstraat tussen twee vrachtwagens plaats vond. Een 36-jarige man uit Deurne kreeg een aanrijding met tegemoetkomende vrachtwagen doordat de spiegels elkaar raakten. Door de aanrijding kwam de man uit Deurne in de rechterberm terecht. Na een stuurcorrectie kantelde de aanhanger en viel er een tank met boerderijafval in de sloot. Er ontstond een verkeersstremming en het verkeer werd via de Beulekampersteeg en Veenhuizerveldweg omgeleid. Het bergen van de aanhanger en de tank heeft zo'n 1 oe uur geduurd. De andere chauffeur moet nog worden verhoord, via een getuige kreeg de politie het kenteken van diens vrachtwagen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --