Gemeente Weert

21 december 2005

Fout gestalde fietsen verwijderd door stadstoezicht

Door bureau Stadstoezicht van de gemeente Weert is vandaag, naar aanleiding van klachten over fout gestalde fietsen, actie gevoerd. Op diverse plaatsen in de stad veroorzaakten deze fietsen overlast. In totaal zijn er vandaag 26 fietsen verwijderd. De eigenaren kunnen deze tegen betaling terug krijgen.

Medewerkers van Stadstoezicht hebben de laatste veertien dagen diverse keren labels aan fietsen gehangen, om de eigenaren erop attent te maken dat de fietsen op die plaatsen fout gestald stonden. Ook is door middel van flyers aangegeven dat Weert momenteel beschikt over 2 bewaakte fietsenstallingen in het centrum. Een aan het St. Raphaelpad en een aan de Hegstraat. Door de fietsen die fout gestald stonden konden mensen die slecht ter been zijn hun weg moeilijk vervolgen. Stadstoezicht heeft rijwielen meegenomen aan de Hegstraat (1 fiets), het Stationsplein (19 fietsen) en aan de St. Maartenslaan (6 fietsen).

Tegen betaling van E 19,- en een bewijs dat men eigenaar van de fiets is kan men het rijwiel weer terug krijgen. Daarvoor kan men terecht bij Stadstoezicht, Beekstraat 44 op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Daar kan men ook meer informatie krijgen.

2005.213 FS

---- --