Royal Boskalis Westminster N.V.

Datum 21 december 2005

Boskalis legt eilanden aan in Bahrein

Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat zij, in een 50/50 joint venture met Van Oord, een omvangrijke opdracht heeft verworven in Bahrein voor de aanleg van tien eilanden (totale oppervlakte 690 hectare), inclusief oeverbescherming, stranden en vaargeulen. De opdracht zal in 24 maanden worden uitgevoerd. De totale contractwaarde bedraagt circa 150 miljoen.

Het project, genaamd "North Bahrain New Town", is een grootschalig plan om te voorzien in de behoefte aan huisvesting in het noordelijke deel van Bahrein. Voor de aanleg van de eilanden en de vaargeulen zal circa 38 miljoen m3 zand gebaggerd worden, voor de oeverbescherming zal circa 1,5 miljoen ton stenen worden gebruikt. Voor dit project zullen middelgrote hoppers en cutters worden ingezet.

Dit project in Bahrein past in de reeks van grootschalige landaanwinningsprojecten op de wereldwijde markt voor maritieme infrastructuur. Deze markt wordt gedreven door lange termijn factoren, zoals de groei van de wereldbevolking, de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume en de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore-dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief haar aandeel in partnerships) ruim 7.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:
Roel Berends - Corporate Relations
Telefoon: 078 69 69 822 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 805
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl

Dit persbericht is eveneens te vinden op onze website www.boskalis.com Persbericht Koninklijke Boskalis Westminster nv, 21 december 2005


---- --