Fractie PvdA Rotterdam

PvdA Rotterdam

Persbericht

woensdag 21 december 2005

D66 beschuldigt PvdA onterecht van stelen van ideeen

PvdA voorstel wietkwekerij niet nieuw

De nieuwe D'66 lijsttrekker Christian van den Berg beschuldigt de PvdA onterecht van het stelen van ideeën. In een artikel van het AD/Rotterdams Dagblad van dinsdag 20 december wordt PvdA lijsttrekker Peter van Heemst van plagiaat beschuldigd bij zijn voorstel voor een legale wietkwekerij.

Het voorstel van Peter van Heemst is niet nieuw. Al in 2000 diende de PvdA in de Tweede kamer de motie Apostolou in waarin werd gevraagd om de productie van cannabis te legaliseren. Peter van Heemst was op dat moment kamerlid voor de PvdA en stemde voor. Ook D'66 stemde overigens voor deze PvdA-motie. De Rotterdamse PvdA fractie heeft in de jaren daarna verschillende malen voorstellen gedaan voor het instellen van een gemeentekwekerij. In 2004 publiceerde PvdA raadslid Ronald Motta het boekje 'Cannabis in de volkstuin' en in zowel 2004 als 2005 diende de PvdA samen met Leefbaar Rotterdam een motie in om in Rotterdam een experiment te starten met een legale wietkwekerij. Die motie is aangenomen door de gemeenteraad, maar wordt niet uitgevoerd door het college.

Peter van Heemst: "Het is jammer dat de nieuwe D'66 lijsttrekker reageert zonder eerst even iets uit te zoeken. Hij hoeft maar 'cannabis' en 'PvdA' in te tikken in een zoekmachine en hij had beter geweten.Laten we hopen dat dit jeugdige onbezonnenheid was van de nieuwe lijsttrekker, hij is immers nieuw in de politiek."

­Meer informatie:

Monique Smits, communicatie
010-417 9368, 06-123 55 791
monique@pvdarotterdam.nl