Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/12)

OOSTERHOUT NB, 21 december 2005

Arrestaties na openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT: Vijf personen werden dinsdagavond 20 december rond middernacht aangehouden door de politie. Dat gebeurde na een vechtpartij op de openbare weg van de Wolvendonk. Eerder deze week is er een conflict geweest tussen twee jongemannen. Hierbij waren over en weer bedreigingen geuit. Dinsdagavond escaleerde de zaak, waarbij het 20-jarige slachtoffer door vier personen in elkaar werd geslagen. In de groep vechtersbazen bevond zich ook degene, waarmee hij eerder deze week ruzie had gehad.
Het slachtoffer kreeg klappen en schoppen, waarbij hij een aantal verwondingen in zijn gezicht en een gebitsbeschadiging opliep. Hij moest zich onder medische behandeling stellen. De politie arresteerde direct vijf personen op verdenking van openlijke geweldpleging. De vijf verdachten zijn respectievelijk 15, 16, 20, 22 en 25 jaar oud en komen allemaal allemaal uit Oosterhout. De 25-jarige verdachte is kort na zijn aanhouding weer in vrijheid gesteld, omdat bleek dat hij vermoedelijk niets met het geweld te maken heeft gehad. De andere verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Politie vindt vuurwapen en drugs bij vonnisklant

KAATSHEUVEL: Agenten kregen op 21 december rond 01.00 uur de melding van een verdachte auto op de Peperstraat. Er stond namelijk een auto met draaiende motor en een slapend persoon daarin. Omstanders lukte het niet om de man wakker te krijgen. De agenten slaagden er wel in om de 35-jarige inwoner van Loon op Zand wakker te krijgen. Bij controle van zijn personalia bleek dat er nog vier gerechtelijke vonnissen voor hem openstonden. Zijn totale schuld aan de Nederlandse overheid bedraagt 801,25, eventueel te vervangen door 18 dagen hechtenis. De man werd om die reden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In zijn fouillering vonden de agenten zeven zakjes met wit poeder. Volgens de verdachte gaat het om cocaïne, bestemd voor eigen gebruik. Bij inspectie van de auto troffen de agenten ook nog eens een geladen revolver aan. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen en worden door de technische recherche nader onderzocht.

Inbraak in bakkerszaak

DONGEN: Op woensdag 21 december werd om 01.30 uur werd er ingebroken in een bakkerszaak aan de Hoge Ham. De twee daders kwamen binnen door een stoeptegel door de ruit van de toegangsdeur te gooien. Het duo ging er vandoor met twee kassalades. Omwonenden zagen hen op een scooter, met gedoofde lichten, wegrijden. Dat bleek uit het buurtonderzoek dat de politie instelde.

Politie controleert vergunningen sportschutters

GEERTRUIDENBERG / DRIMMELEN / OOSTERHOUT: De Wet Wapens en Munitie biedt sportschutters en jachtaktehouders de gelegenheid om legaal een vuurwapen in het bezit te hebben. De sportschutters krijgen een zogenaamd verlof om een vuurwapen voorhanden te hebben. Hieraan zijn eisen verbonden. Zo moet men lid zijn van een schietvereniging en mag men alleen een bepaalde typen wapens hebben. Verder zijn er veiligheidsregels over het opbergen en het vervoer van een pistool, revolver of geweer. Het is de taak van de politie om toe te zien op de naleving van deze regels.
Dit jaar is de Wet Wapens en Munitie aangescherpt en moet een sportschutter kunnen aantonen dat hij minimaal 18 schietbeurten op jaarbasis behaalt. Hiermee worden schietoefeningen en/of schietwedstrijden bedoeld. In de gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen zijn 180 sportschutters geregistreerd. 32 van hen blijken dit jaar (2005) niet aan het vereiste aantal schietbeurten te komen. In de gemeente Oosterhout voldoen tot op heden 15 personen niet (van de 125) aan de nieuwe eisen. Zij kregen allemaal bij de jaarlijkse verlenging van hun verlof een officiële waarschuwing van de politie. Volgend jaar riskeert men de inname van het verlof als men niet aan het vereiste aantal schietbeurten voldoet.

55 automobilisten op de bon bij snelheidscontroles

OOSTERHOUT/ DONGEN: De radarauto van het politiedistrict Oosterhout stond op dinsdag 20 december in Oosterhout en Dongen. In totaal is van 55 automobilisten een snelheidsovertreding fotografische vastgelegd. De overtreders krijgen binnenkort via het Centraal Justitieel Incasso Bureau hun boete opgelegd. De resultaten:

Locatie controle: Vijf Eikenweg te Oosterhout
Maximum snelheid: 80 km/u
Tijdstip controle: van 09.30 uur tot 12.30 uur
Aantal passanten: 1.468
Aantal overtredingen: 37
Hoogste snelheid: 107 km/u

Locatie controle: Eindsestraat te Dongen
Maximum snelheid: 80 km/u
Tijdstip controle: van 12.50 uur tot 15.50 uur
Aantal passanten: 2.766
Overtredingen: 18
Hoogste snelheid: 100 km/u

Kettingbotsing: twee licht gewonden

SPRANG-CAPELLE: Op de A-59 ter hoogte van het Labbegat ontstond woensdagochtend 21 december rond 08.00 uur een verkeersongeval. De politie werd erbij geroepen. Het bleek te gaan om een
kettingbotsinkje, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Het ongeluk was gebeurd op de rijbaan Waalwijk richting knooppunt Hooipolder. De achterste auto, bestuurd door een 29-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch botste op de middelste auto. Achter het stuur van deze middelste auto zat een 32-jarige man uit s-Hertogenbosch. De voorste auto werd bestuurd door een door een 30-jarige man uit Schaijk. De twee licht gewonde personen zijn de veroorzaakster en een inzittende (27-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch) van de middelste auto. Zij zijn allebei per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie trad verkeersregelend op en maakte proces-verbaal op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer