Politie Gelderland-Zuid

Poging tot beroving

Slachtoffer met vuurwapen bedreigd

Afferden (Gld), 21-12-2005 o Een 21-jarige inwoner van Afferden (Gld) deed aangifte van het feit dat hij dinsdagavond met een vuurwapen werd bedreigd toen hij geld wilde pinnen bij een geldautomaat aan de Koningstraat in Afferden. Nadat de man zijn pinpas in de automaat had gestopt werd hij door een onbekende aan zijn schouder getrokken. Toen hij om keek zag hij een man met een bivakmuts over het hoofd. Deze man bedreigde hem met een vuurwapen en eiste geld.

Het slachtoffer vertelde de dader dat hij geen geld had. Daarop schopte de dader de 21-jarige man. Toen werd het slachtoffer zo boos dat hij een vechthouding aan nam. De dader schrok hier blijkbaar van en rende weg in de richting van de parkeerplaats tegenover de kerk. De Afferdenaar waarschuwde direct de politie. Op basis van het signalement dat werd doorgegeven zochten meerder politie-eenheden de omgeving af. In het centrum van Druten werd een auto gezien met daarin een man die aan het opgegeven signalement leek te voldoen. Deze auto kreeg een stopteken en stopte bij de Kattenburg. Toen de man uitgestapt was, en een onderzoek in zijn auto werd ingesteld, ging die man er rennend vandoor. Een snelle sprint van de politiemensen kon hem helaas niet meer achterhalen. De auto van de man is in beslag genomen. Inmiddels is de opsporing en aanhouding van de man verzocht. Het signalement van de man luidt als volgt:

* Een ongeveer 20-jarige jongen met een getinte huidskleur
* Tenger postuur

* Lengte tussen de 1,80 en 1,85 mtr.

* Rond zijn mond lichte baardgroei

* Hij was gekleed in een halflange beige/bruine jas of trui met rode accenten in de capuchon

* Een blauwe spijkerbroek

Het kan zijn dat de man na zijn vlucht een taxi heeft genomen of op de bus is gestapt.

De politie vraagt getuigen die de gezochte man hebben zien lopen in Afferden of Druten, of hem in een bus of een taxi hebben gezien, contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844

(Auteur 03)