Persberichten woensdag 21 december

's-Hertogenbosch, 21-12-2005 o .

Diefstal met geweld

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Balkweg een 33 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd door een beveiligingsmedewerker betrapt op winkeldiefstal. Bij zijn aanhouding verzette hij zich met geweld waarbij de beveiligingsmedewerker krassen in het gezicht en kapotte kleding overhield. De verdachte is door de politie in verzekering gesteld en ingesloten.

Verdacht van inbraak

s-Hertogenbosch De eigenaren van een bedrijf aan de Beverspijken hebben dinsdagavond een 19 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Een van hen bemerkte dat de voorruit van de toegangsdeur van het pand vernield was. Binnen werd de verdachte aangetroffen die is overgedragen aan de politie.

Bedreiging

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is aan de v.d. Does de Willeboissingel een 41 jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij bedreigde zonder enige aanleiding een 58 jarige man uit s-Hertogenbosch met een mes. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Openbare dronkenschap en straf uitzitten

Liempde Aan de Beneluxlaan in Liempde is in de nacht van dinsdag op woensdag een 44 jarige vrouw uit Sint Oedenrode aangehouden. Zij was behoorlijk dronken en veroorzaakte voortdurend overlast in genoemde straat. De vrouw is ingesloten. Bovendien bleek dat zij nog 28 dagen moest zitten vanwege eerdere veroordelingen door de rechter.

Fazanten in beslag genomen

Sint Oedenrode Dinsdagmiddag zijn bij een controle op de Everse Akkerpad in Sint Oedenrode 215 fazanten in beslag genomen. De fazanten zaten in een kooi. De eigenaar kon echter de herkomst van de fazanten niet aantonen. Fazanten die in kooien worden gehouden moeten zijn geringd met voorgeschreven ringen. Van de aangetroffen fazanten waren de meeste niet voorzien van deze ring. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Poging bedrijfsinbraak

Boxtel Twee tot nu toe onbekend gebleven mannen hebben woensdagmorgen geprobeerd met geweld toegang te verkrijgen tot de ABN-AMRO bank aan de Markt in Boxtel. Met vermoedelijk een moker werd een gepantserde ruit stukgeslagen. Men kon echter geen toegang tot het bankgebouw forceren en is onverrichter zake op de vlucht geslagen.

De bank was op dat moment nog niet voor het publiek geopend. Er waren al wel personeelsleden binnen. Die schakelden het alarm in toen duidelijk werd dat de verdachten met geweld naar binnen wilden.

De daders, die beiden een helm droegen, reden weg op een zwarte bromscooter. De scooter is korte tijd later aangetroffen op de Kloosterweide en door de politie veilig gesteld.