CMB Group


CMB
Persmededeling
Communiqué de presse 21 december 2005 Press release

NIEUWE KREDIETFACILITEIT VAN 600 MILJOEN USD VOOR CMB/BOCIMAR

CMB heeft een niet-achtergestelde hernieuwbare kredietfaciliteit ten belope van 600 miljoen USD afgesloten. Nordea treedt op als `lead arranger' en Dexia Bank, DnB NOR Bank, Citibank, Deutsche Schiffsbank, Fortis Bank, HSH Nordbank en ING Bank als `co-arrangers'. Scotiabank, KBC Bank en Fokus Bank vervolledigen het banksyndicaat. De kredietfaciliteit heeft een looptijd van 8 jaar aan een interestvoet van LIBOR verhoogd met een marge van 0,60%. Op het niet opgenomen gedeelte van de faciliteit wordt een terbeschikkingstellingsprovisie van 0,21% betaald. De faciliteit voorziet geen vaste terugbetalingen maar bouwt zich tijdens de laatste zes jaar af tot 300 miljoen USD.

Deze nieuwe lening zal aangewend worden als herfinanciering van de schepen in volledige eigendom bij Bocimar, als financiering van het nieuwbouwprogramma en als financiering van werkkapitaalbehoeften. Bij de ondertekening van de faciliteit zullen dan ook alle huidige nog lopende leningen voor schepen in volle eigendom terugbetaald worden. CMB verwacht bij ondertekening ongeveer 75 miljoen USD van de lening op te nemen. CMB heeft aldus de mogelijkheid om optimaal in te spelen op opportuniteiten wanneer deze zich voordoen. Tevens zal de nieuwe lening een positieve impact hebben door een vermindering van de interestlasten en de aan leningen verbonden administratieve kosten.


* * *

CMB, Belgische Scheepvaartmaatschappij, is een maritieme groep met maatschappelijke zetel te Antwerpen.
Via Bocimar is CMB vertegenwoordigd in de sector van het vervoer van droge bulkgoederen. Hiervoor beschikt Bocimar over een moderne vloot van zowel eigen als ingehuurde schepen, hoofdzakelijk van het type Capesize (> 140.000 dwt) en Panamax (60.000 tot 80.000 dwt). Verder heeft CMB nog deelnemingen in de scheepsmakelaar Clarkson PLC, in de luchtvaartsector (Air Contractors), in een vastgoedvennootschap (Reslea) en in een onderneming actief in logistieke dienstverlening (Hessenatie Logistics).
contact: Ludwig CRIEL

+32 3 ­ 247 59 10
www.cmb.be

Bekendmaking resultaten vierde kwartaal: 26 januari 2006