Gemeente Spijkenisse


Ondertekening overeenkomst tussen gemeente en NV Reinis

19 december 2005

Logo Reinis

Op woensdag 21 december wordt op het Stadhuis van Spijkenisse de dienstverleningsovereenkomst (DVO) tussen de gemeente Spijkenisse en de NV Reinis ondertekent. Met de ondertekening van het DVO wordt de verzelfstandiging van de Stadsreiniging Spijkenisse tot NV Reinis afgerond.
Met ingang van 1 januari 2006 is NV Reinis het bedrijf dat Spijkenisse moet schoon houden.

De officiële handeling vindt plaats om 9.30 uur in de kamer van burgemeester Jan Broekhuis. Naast de burgemeester zijn ook wethouder Kees Dijkman, sectordirecteur ROB Paul Kouijzer en Reinis-directeur Hanns van Kruijl aanwezig.
In de dienstverleningsovereenkomst is vastgelegd welke prestaties er van Reinis worden verwacht en wat de gemeente daar voor gaat betalen.

De verzelfstandiging van de Stadsreiniging Spijkenisse is in gang gezet om efficiënter te kunnen werken. Alle schoontaken, die voor een deel door de rayons werden uitgevoerd, zijn vooruitlopend op de verzelfstandiging ondergebracht bij de Stadsreiniging. Zowel het ophalen van het huis- en bedrijfsafval als het schoonhouden van de stad is dus op een centraal punt bij elkaar gebracht. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Spijkenisse schoner wordt, terwijl het minder geld kost.